sâmbătă, 22 august 2015

La sconosciuta (2006)

Gen: Drama

Distributie: Kseniya Rappoport, Michele Placido, Claudia Gerini, Piera Degli Esposti, Alessandro Haber

Regizor:  Giuseppe Tornatore [a mai regizat: La migliore offerta(2013), L'ultimo gattopardo: Ritratto di Goffredo Lombardo(2010), Baaria(2009), Malena(2000), La leggenda del pianista sull'oceano(1998)]

Buget: 8.000.000 euro
Incasari: 4.200.000 euro

Filmul a obtinut 19 premii, printre care:
- Capri Movie of the Year Award, Capri, Hollywood 2007
- Capri Arts Award, Capri, Hollywood 2007
- Best Film (Miglior Film), David di Donatello Awards, 2007
- Best Actress (Migliore Attrice Protagonista) (Kseniya Rappoport), David di Donatello Awards, 2007
- Best Director (Migliore Regista) (Giuseppe Tornatore), David di Donatello Awards, 2007

Nota Gealapa: 7.80
Metascore: 56/100

Bantuita de un trecut oribil, o tanara ucraineanca isi face loc intr-unmod calculat in viata unei familii bogate de italieni.

Acest film este foarte inselator. incepe ca un thriller bun si se transforma pe parcurs intr-o drama profunda. Povestea este foarte puternica, credibila si te tine cu sufletul la gura timp de doua ore. Scenariul este excelent si vine la pachet cu o coloana sonora foarte potrivita. Giuseppe Tornatore, unul din cei mai buni regizori italieni, poate trece si acest film in dreptul capodoperelor sale.

Distributia este plina de actori italieni experimentai, care au reusit sa profite de un scenariu foarte bun si sa ofere interpretari remarcabile. De departe cea mai buna prestatie apartine protagonistei, Kseniya Rappoport, a carei interpretare este pur si simplu emotionanta, dar nu ar fi reusit asta fara suportul excelent al rolurilor secundare. Ea trebuie apreciata cu atat mai mult pentru ca este o actrita din Rusia care nu stia o boaba de italiana cu cateva luni inainte de inceperea filmarilor.

Impresia puternica pe care o lasa filmul se datoreaza si factorului surpriza, pentru ca nimeni nu are asteptari foarte mari de la un asmenea film in prima instanta, iar apoi esti lovit prin suprindere de o poveste originala, puternica si brutala chiar, care te da pe spate. Filmul a fost lansat si in cateva cinematografe de peste ocean, pentru a putea fi admis in cadrul premiilor Oascar, dar pentru ca americanii sunt in momentul de fata un popor de ignoranti superficiali, productia a fost un esec acolo. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!