miercuri, 19 august 2015

The Wolf of Wall Street (2013)

Gen: Biografic

Distributie: Leonarde DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler

Regizor: Martin Scoresese [a mai regizat: The 50 Year Argument(2014), Hugo(2011), George Harrison: Living in the Material World(2011), Public Speaking(2010), A Letter to Elia(2010)]

Buget: 100.000.000 $
Incasari: 807.000.000 $

Filmul a obtinut 47 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Comedy or Musical (Leonardo DiCaprio), Golden Globes, SUA 2014
- Movie of the Year, AFI Awards, SUA 2014
- Best Actor in a Leading Role (Leonardo DiCaprio), Awards Circuit Community Awards, 2013
- Best Actor in a Comedy (Leonardo DiCaprio), Broadcast Film Critics Association Awards, 2014
- Outstanding Achievement in Casting - Big Budget Feature - Comedy, Casting Society of America, SUA 2015

Nota Gealapa: 8.20
Metascore: 75/100

Bazat pe povestea adevarata a lui Jordan Belfort,  de la ascensiunea sa ca broker bogat care traia o viata de lux pana la decaderea sa care i s-a tras de la infractiuni, coruptie si politia federala.

Cand Martin Scorsese regizeaza un film poate sa fie si despre o hartie alba impaturita, pentru ca tot nu te vei plictisi. Asa se intampla si aici. Producatorii au ales o poveste care aduce in prim-plan lucruri la care toata lumea viseaza: bani si desfranare. Cinematografia este excelenta, coloana sonora foarte buna si nici nu simti cum trec cele aproape trei ore cat dureaza filmul.

In distributie avem destule nume importante, dar nici nu conteaza pentru ca acesta este un one man show. Leonardo DiCaprio Straluceste in acest film atat de tare incat ii eclipseaza pe toti ceilalti. Acesta ne ofera una din interpretarile sale de referinta, de calibrul celor din Titanic sau Shutter Island, iar parerea mea este ca ar fi meritat un Oscar pentru aceasta prestatie. In plus, majoritatea replicilor sunt improvizate de protagonisti, lucru obisnuit in filmele lui Scorsese.

Cu siguranta atuul principal al filmul este reprezentat de geniul celor doi, Scorsese si DiCaprio. Esti agatat din primul minut si nu scapi din carlig decat dupa ultima scena. M-am documentat putin despre subiectul pe care il abordeaza filmul si se pare ca acesta este foarte realist, lucru de apreciat pentru o megaproductie hollywoodiana. Filmul a fost interzis in cinci tari, actorii trag pe nas kilograme de vitamina B, iar cuvantul "fuck" se aude in diverse forme de fix 569 de ori. Iata cel putin trei motive intemeiate sa il vedeti. Trailer:


Un comentariu:

NetFlash.ro la indemana ta!