luni, 24 august 2015

Leap Year (2010)

Gen: Romantic

Distributie: Amy Adams, Matthew Goode, Adam Scott, John Lithgow, Noel O'Donovan

Regizor: Anand Tucker [a mai regizat: Gothica(2013), Red Riding: Year of Our Lord 1983(2009), And When Did You Last See Your Father?(2007), Shopgirl(2005), Hilary and Jackie(1998)]

Buget: 19.000.000 $
Incasari: 15.000.000 $

Nota Gealapa: 6.95
Metascore: 33/100

Anna Brady calatoreste la Dublin, pentru a-l cere in casatorie pe iubitul ei Jeremy in ziua de 29 februarie, deoarece conform unei traditii irlandeze, un barbat cerut in casatorie in aceasta zi trebuie sa accepte.

Acesta este un film sensibil, simplu si care reuseste chiar si printre cateva clisee ale genului sa ramana onest. Este suficient de siropos si feereic sa fie pe gustul femeilor dar ramane destul de masculin cat sa nu provoace greata barbatilor. Romantic, amuzant si deloc plictisitor, filmul reuseste sa fie cat de cat original, desi acest gen a fost uzat si intors pe toate partile.

Din fericire, distributia s-a facut pe criteriul abilitatilor actoricesti, nu cel al calitatilor fizice, astfel am avut parte in rolurile principalede doi actori destul de buni. Pe de-o parte il vedem pe Matthew Goode, care cu barba chiar arata a barbat si care cu acest rol este posibil sa reuseasca in sfarsit sa isi lanseze cu adevarat cariera, iar de cealalta parte o avem pe Amy Adams, o tipa simpatice, departe de a fi o diva, care ofera o prestatie excelenta acoperind o gama destul de solicitanta de stari, ducand astfel cu brio la final un rol destul de greut.

Filmul reuseste sa aiba un farmec aparte, probabil datorat decorului irlandez. Personajele, ca si scenariul, par simple in prima faza, dar capata profunzime pe masure ce trece timpul. Daca sunteti ingaduitori cu inceputul mai lent, o sa fiti surprinsi de partea a doua a filmului care este neasteptat de amuzanta pentru o comedie romantica. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!