marți, 11 august 2015

An Enemy to Die For (2012)

Titlu original: En fiende att do for

Gen: Istoric

Distributie: Tom Burke, Allan Corduner, Jeanette Hain, Sven Nordin, Axel Prahl

Regizor: Peter Dalle [a mai regizat: Skenbart: En film om tag(2003), Ogifta par... en film som skiljer sig(1997), Yrrol - En kolossalt genomtankt film(1994), Dromkaken(1993)]

Nota Gealapa: 6.30

O expeditie germana cu echipaj international se afla undeva in Antarctica atunci cand izbucneste cel de-al doilea Razboi Mondial si li se ordona sa participe activ la razboi. In curand membrii echipajului se gasesc intr-o lupta intre viata si moarte.

Imi place sa aflu despre evenimente din trecut despre care nu se vorbeste la orele de istorie. Acest film ne prezinta o astfel de bucatica de istorie. Este o productie europeana interesanta si agreabila, plina de suspans si cu mult mai multa actiune decat as fi crezut. Efectele vizuale nu sunt cele mai performante, dar sunt suficient de decente incat sa nu strice povestea. Daca aceasta ar fi fost o productie americana am fi vazut vorbindu-se engleza cu diferite accente, dar aici auzim patru limbi, fapt ce contribuie foarte mult la realismul filmului.

Distributia contine destule nume importante ale cinematografiei europene, fiecare interpretand personaje din tara de origine,  lucru care asigura un nivel bun al interpretarii. Nu au fost prestatii demne de premii, dar actoii au reusit sa isi faca personajele credibile si au reusit sa atraga empatie din partea publicului.

Unul din lucrurile reusite cel mai bine de acest film este crearea atmosferei. Chiar reuseste sa transmita sentimentul de abandon intr-o situatie imposibila, lucru important pentru un thriller de razboi. Impresia mea este ca ar fi putut fi totusi mai spectaculor. Acum nu aduce nimic nou genului, lucru oricum aproape imposibil si va fi uitat destul de repede. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!