sâmbătă, 27 octombrie 2018

Room (2015)

Gen: Drama

Distributie: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers, Wendy Crewson, Sandy McMaster

Regizor: Lenny Abrahamson [a mai regizat: The Little Stranger(2018), Frank(2014), What Richard Did(2012), Garage(2007), Adam & Paul(2004)]

Buget: 13.000.000 $
Incasari: 21.989.069 $

Filmul a obtinut 104 premii, printre care:
- Best Performance by an Actress in a Leading Role (Brie Larson), Academy Awards, SUA 2016
- Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Drama (Brie Larson), Golden Globes, SUA 2016
- Best Leading Actress (Brie Larson), BAFTA Awards, 2016
- Outstanding Performance by a Female Actor in a Leading Role (Brie Larson), Screen Actors Guild Awards, 2016
- Best Independent Film, Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, SUA 2016

Nota Gealapa: 8.30
Metascore: 86/100

Tinuti captivi intr-un spatiu inchis ani de zile, o femeie si fiul ei isi castige in cele din urma libertatea, permitandu-i baietelului sa experimenteze pentru prima data lumea exterioara.

Inca un film despre care nu stiam mai nimic si care s-a dovedit a fi excelent. In prima lui parte are si elementele unui thriller, dar acestea dispar repede si ramane sa se desfasoare in fata noastra una din cele mai originale si puternice drame pe care le-am vazut. Perspectiva asupra lumii este unica si fascinanta. Fiind o idee noua, nu prea poti sa anticipezi ce urmeaza sa se intemple, iar scenariul este si el scris exact cum trebuie, astfel incat dialogurile ofera si ele plus-valoare filmului. Mi s-a parut senzational ca acest film m-a facut in timpul unei scene sa ma uit la un avion cu aceeasi mirare cu acre m-as uita la o farfurie zburatoare.

De obicei, in astfel de drame, copiii actori sunt cei acre stralucesc cel ami tare. Si in Room am vazut o interpretare foarte buna din partea lui Jacob Tremblay, dar cea mai buna prestatie a avut-o de departe Brie Larson, care a avut o interpretare cum nu a avut si nu cred ca va mai avea prea curand. A fost credibila, solida, sensibila, emotionanta si naturala. Sunt curios daca dupa acest succes, urmatoarele sale aparitii se vor apropia macar de acest nivel. Personajele secundare sunt prea mici ca sa conteze, astfel ca actorii care le-au dat viata nu prea au avut timp sa isi demonstreze abilitatile.

Nu cred ca am intalnit un moment plictisitor in tot filmul, iar in cea mai mare majoritate a timpului acetsa am avut o stare de uimire. Fiecare personaje mic si intriga secundara au avut rolul lor in a tine filmul viu si aceste lucruri marunte deosebesc un film bun de unul exceptional. Filmul trece spectatorii printr-o paleta intreaga de emotii si este genul acela rar care te face sa reflectezi, macar o vreme si dupa ce se termina. Room este unul din filmele care nu ar trebui ratate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!