miercuri, 10 octombrie 2018

Only the Brave (2017)

Gen: Biografic, Drama

Distributie: Josh Brolin, Miles Teller, Jeff Bridges, Jennifer Connelly, James Badge Dale

Regizor: Joseph Kosinski [a mai regizat: Oblivion (2013), TRON: Legacy(2010)]

Buget: 38.000.000$
Incasari: 25.800.000 $

Nota Gealapa:7.75
Metascore: 72/100

Un film bazat pe povestea adevarata a Granite Mountain Hotshots, un grup de pompieri de elita care risca totul pentru a proteja un oras impotriva unui incendiu de vegetatie colosal.

Ma asteptam sa fie un film bun, dar nu ma asteptam sa imi placa atat de mult. Nu pot s aspun ca m-a cucerit din primul minut, dar a facut-o destul de repede. Odata ce te familiarizezi cu decorul si personajele, te pierzi cu totul in atmosfera filmului, iar faptul ca in coltul mintii stii in permanenta ca e bazat pe fapte reale, ii da acestuia o greutate suplimentara. Chiar daca au fost si scene amuzante, tot timpul am avut senzatia ca vad un film "serios". Efectele vizuale nu sunt multe, dar cele existente sunt foarte realiste. Nu stiu cat a adaugat Hollywoodul la povestea originala, dar nici nu prea imi pasa. Cand rezultatul este atat de reusit conteaza mai putin asta si mai mult faptul ca vezi un film bun care isi atinge si scopul de a face cunoscuti niste oameni care au facut lucruri iesite din comun.

Distributia, ticsita de barbati carora imaginea de "bad ass" li se potriveste ca o manusa, a contribuit si ea la atmosfera serioasa a filmului. Nu prea am inteles in prima faza prezenta lui Miles Teller acolo, dar dupa un inceput mai greu si acesta s-a dat pe brazda, iar prestatia lui a fost chiar reusita si a adus plus-valoare filmului. Josh Brolin a avut si el o interpretare foarte solida si credibila si in general cam toti actorii au avut aici doar acest gen de prestatii si mi s-a parut ca a existat o chimie foarte buna intre ei. Din acest motiv mi-a fost foarte usor sa indragesc personajele.

Daca nu habar nu aveti despre povestea reala care l-a inspirat, o sa va treziti la final asteptand minute bune un deznodamant total incert si realizand intr-un final, ca filmul ar fi fost la fel de bun indiferent care ar fi fost acesta. Actoria a fost solida, cinematografia de-a dreptul impresionanta si scenariul foarte coerent. Daca ar trebui sa gasesc nod in papura, singurele defecte pe acre le-as putea mentiona ar fi ca nu toti membrii echipei primesc aceeasi importanta, iar metodele lor nu sunt explicate suficient de mult, iar pentru cineva care este obisnuit doar cu pompieri care vin cu autospeciala si desfasoara un furtun, acest aspect ar putea crea confuzie. Este insa, cu siguranta, unul din cele ami bune filme comemorative pe care le-am vazut si as zice ca nu trebuie ratat.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!