joi, 25 octombrie 2018

One Day (2011)

Gen: Drama, Romantic

Distributie: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson, Tom Mison, Jodie Whittaker

Regizor: Lone Scherfig [a mai regizat: Their Finest(2016), The Riot Club(2014), An Education(2009), Just Like Home(2007), Wilbur Wants to Kill Himself(2002)]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 59.389.433

Premii:
- Best Film - Jury Prize, Global Nonviolent Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 48/100

Dupa ce isi petrec noaptea de dupa absolvirea facultatii impreuna, Dexter si em ne sunt prezentati in fiecare an, la aceeasi data, pentru a le urmari progresul in viata. In acea zi, uneori sunt impreuna, alteori nu.

Povestea de dragoste in jurul careia s-a construit acest film nu prea are nimic original. Absolut toate elementele ei le-am intalnit si in alte filme si pana la urma, orice poveste de dragoste de pe marele ecran trebuie sa fie complicata, ar fel nu ar mai fi subiect de film. Ce a fost foarte original insa si asta a facut ca filmul sa fie atat de bun, a fost modul de prezentare. Ideea de a prezenta cate o zi din fiecare ane, pe o perioada mai lunga de doua decenii a fost foarte inspirata. Nu am simtit ca am pierdut vreun detaliu sau ca actiunea s-a desfasurat pe repede inainte si a fost creata destula emotie. Chiar si in aceste conditii, spre final filmula fost putin previzibil. ciudat mi s-a parut ca cea mai emotionanta scena a venit la minute bune dupa punctul culminant al filmului.

Distributia a fost cu bune si rele. Au fost destui actori importanti. Daca Anne Hathaway a avut o prestatie bunicica, naturala si credibila, partenerul ei de platou si co-protagonistul acestui film, Jim Sturgess nu mi s-a parut ca s-a descurcat prea bine. Complexitatea personajului sau a fost peste abilitatile lui actoricesti. Interpretarea lui a fost din acest motiv destul de oscilanta. In unele scene s-a descurcat excelent, iar in altele parca nu avea nici un fel de chimie cu nimeni. Nu s-a ridicat la inaltimea lui Anne hathaway, al carei personaj a fost chiar mai solicitant si pe care l-a dus la capat mult mai bine.

Este un film despre relatii, despre oameni, despre oportunitati ratate si despre slabiciunea umana. Are minusurile lui, dar este o poveste sensibila, deloc plictisitoare, dar daca sunteti in cautare de un film romantic cu un happy end clasic, pentru o seara reusita in doi, nu acesta este filmul pentru dumneavoastra. Este un film care si-a propus si a reusit in cea mai mare parte sa fie mai mult de atat si pe care il recomand cu incredere.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!