vineri, 19 octombrie 2018

Alpha (2018)

Gen: Aventura, Drama

Distributie: Kodi Smit-McPhee, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Marcin Kowalczyk, Jens Hultén, Natassia Malthe

Regizor: Albert Hughes [a mai regizat: We the Economy: 20 Short Films You Can't Afford to Miss(2014), The Book of Eli(2010), From Hell(2001), American Pimp(1999), Dead Presidents(1995)]

Buget: 51.000.000 $
Incasari: 10.800.000 $

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 63/100

In preistorie, un tanar incearca sa se intoarca acasa dupa ce este separat de tribul sau, in timpul unei vanatori de bivoli. Isi gaseste ca partener de drum un lup si el pierdut de haita sa, cu care formeaza o prietenie care va schimba umanitatea.

Alpha este un film care nu a fost promovat la fel de intens ca alte productii din acest an si nu inteleg pe deplin de ce. Are un buget mare, este ticsit de efecte vizuale, majoritatea bune, unele chiar impresionante si are o poveste decenta. Mi-a placut destul de mult. Mi-a placut ca nu s-a folosit limba engleza, pentru ca ar fi fost total nepotrivit, mi-au placut efectele vizuale, au existat cateva scene aproape epice si am avut parte suspans din plin. Ce nu mi-a placut, a fost senzatia ca ma uit la Life of Pi, varianta cu lupi. Ca sa fiu rautacios pana la capat, as putea sa arunc ideea ca nu este un film despre familie, onoare, maturizare si alte lucruri serioase; as putea sustine ca este doar un film despre cum au dresat oamenii cainii.

Distributia nu este deloc atragatoare din punct de vedere al numelor. Protagonistul este Kodi Smit-McPhee, singurul actor cat de cat cunoscut de aici, iar restul sunt niste oameni cu nume greu de pronuntat, probabil de origine nordica, pentru ca era nevoie de barbati adevarati pentru credibilitatea filmului. La capitolul interpretare, filmul nu exceleaza, dar prestatiile au fost decente si suficiente pentru a te mentine in atmosfera generala. Cel mai bun actor mi s-a parut cainele si nu glumesc deloc cand spun asta. Nu am vazut momentele de pauza pe acre le vad in alte filme cu animale, in care poti sa identifici exact cand li se da o comanda. "Interpretarea" lui a fost foarte cursiva.

Cinematografia este un aspect care impresioneaza in Alpha, pe alocuri fiind aproape ireala. Absenta limbii engleze nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni. Daca am fost toti ok cu klingoniana din Star Trek, nu ar trebui sa avem o problema cu limbajul folosit aici, mai ales ca te face sa te concentrezi mai mult pe alte aspecte ale comunicarii, carora de obicei nu le acorzi prea multa atentie. Inainte sa inceapa si dupa ce se termina, esti constient de toate defectele si lipsurile lui, dar de la prima pana la ultima scena, filmul reuseste sa iti ofere o experienta aparent mareata. Fie si numai pentru aceasta senzatie ce tine 90 de minute, cred ca trebuie vazut.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!