marți, 16 octombrie 2018

McCabe & Mrs. Miller (1971)

Gen: Western, Drama

Distributie: Warren Beatty, Julie Christie, Rene Auberjonois, William Devane, John Schuck

Regizor: Robert Altman [a mai regizat: A Prairie Home Companion(2006), The Company(2003), Gosford Park(2001), Dr. T & the Women(2000), Cookie's Fortune(1999)]

Premii:
- National Film Registry, National Film Preservation Board, SUA 2010

Nota Gealapa: 7.70

Un parior si o prostituata devin parteneri de afaceri intr-un orasel minier din Vestul Salbatic, iar afacerea lor prospera, pana in momentul in care in scena isi face aparitia o corporatie care vrea sa le cumpere afacerea.

Acest film nu este genul acela de western; este genul celalalt. Scenele cu impuscaturi sunt destul de rare, dar cele care exista sunt bine facute, iar din oamenii impuscati iese sange, nu praf. Povestea este interesant, mai ales daca vreti sa va deschideti un bordel. Fiin un film de la inceputul anilor '70, lumea era deja obisnuita cu nuditatea pe marile ecrane, asa ca filmul ofera si asa ceva. Cel mai important insa, ne prezinta o poveste solida, scrisa bine, dialoguri interesante si un suspans care apare cand nu il mai astepti.

Din punct de vedere al protagonistilor, filmul ne ofera doua nume dintre cele mai importante ale acelor vremuri. Ma refer la Warren Beatty si Julie Christie, ambii cu interpretari bune. Nu pot sa spun ca m-a dat pe spate chimia dintre ei, dar individual amandoi au oferit prestatii solide si credibile, mai cu seama Warren Beatty, care a avut si personajul mai complex. Personajele negative respecta calapodul antagonistilor din filmele de western, iar cei alesi au fost niste nespalati grosolani foarte credibili.

Este un western atipic, care se desfasoara in fata noastra pe o coloana sonora cu melodii ale lui Leonard Cohen, la fel de atipica pentru un western, dar foarte reusita, care amplifica cu succes starile transmise de actori. Cinematografia m-a impresionat si ea pe alocuri, iar folosire zapezii reale in scena finala a fost de mare efect. Daca va doriti sa vedeti o poveste de dragoste care ofera mai mult decat saruturi si un final fericit, cu siguranta ar trebui sa vedeti acest film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!