joi, 25 octombrie 2018

Rogue (2007)

Gen: Aventura, Actiune, Horror

Distributie: Michael Vartan, Radha Mitchell, Sam Worthington, Caroline Brazier, Stephen Curry

Regizor: Greg McLean [a mai regizat: Jungle(2017), The Belko Experiment(2016), The Darkness(2016), Wolf Creek 2(2013), Wolf Creek(2005)]

Buget: 20.500.000 $
Incasari: 4.623.570 $

Premii:
- Best Visual Effects, Australian Film Institute, 2007

Nota Gealapa: 6.55

Un jurnalist american care face un reportaj in salbaticia australiana se intalneste cu un crocodilm mancator de oameni, in timp ce este blocat pe o insula noroioasa care se inunda rapid.

De cand seria Lake Placid a dus filmele cu crocodili in derizoriu, am tot asteptat sa vina un film care sa salveze potentialul cinematografic al acestor animale, iar Rogue se achita onorabil de sarcini. Nu poti face un horror in adevaratul sens al cuvantului cu crocodili, pentru ca e greu sa mai introduci elementul surpriza. Discovery si National Geographic ne-a invatat tot ce am putea invata despre crocodili, dar un thriller decent poti face si exact asta este acest film; un thriller decent. Efectele vizuale sunt decente, intriga are sens, iar actiunile protagonistilor nu sunt chiar toate ilogice, de dragul de a se pune in calea pericolului.

Distributia nu este chiar impresionanta. E adevarat, il are pe Sam Worthington, dar aparitia lui este una sporadica si confuza. Pana la urma nu cauta nimeni interpretari de exceptie in astfel de filme. Important e ca actorii sa nu fie atat de nepriceputi incat sa strice povestea si sa aiba prestatii decente, iar aici, cu cateva exceptii prin rolurile secundare protagonistii s-au achitat acceptabil de sarcini, chiar daca personajele nu au fost tocmai profunde.

Se simte in acest film mana destul de experimentata in astfel de productii a lui Greg McLaren. Mi-a placut ca nu s-a pierdut timpul cu o intriga complicata, iar introducerea este scurta si la obiect. Exista si cateva scene mai grafice care sunt bine facute si ma bucur ca nu s-a abuzat de acest procedeu. Una peste alta, nu este un film care sa te provoace intelectual, dar este distractiv si este numai bun pentru o seara de film.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!