duminică, 21 octombrie 2018

LBJ (2016)

Gen: Biografic, Drama

Distributie: Woody Harrelson, Michael Stahl-David, Richard Jenkins, Jennifer Jason Leigh, Jeffrey Donovan

Regizor: Rob Reiner [a mai regizat: Shock and Awe(2017), Being Charlie(2015), And So It Goes(2014), The Magic of Belle Isle(2012), 8(2012)]

Buget: 26.000.000 $
Incasari: 2.500.000 $

Nota Gealapa: 6.80
Metascore: 54/100

Lyndon B. Johnson este nevoit sa il sustina pe John F. Kennedy, ajunge in cele din urma presedinte si trebuie sa faca fata revoltelor pentru drepturile civile din anii '60.

Am ramas cu senzatia ca acest film ar fi putut fi mult mai bun. Intriga este interesanta, ca orice intriga a unui film biografic, care iti da ocazia sa cunoaste intr-o oarecare masura episoade din istorie si oameni care au facut lucruri importante, despre care nu te-ai apuca sa citesti pe con propriu. Nu am inteles insa de ce s-au folosit doua planuri temporale, pentru un interval de timp destul de scurt in care se desfasoara actiunea. Ar fi avut mai mult dens ca firul logic sa curga normal, fara sa sara din cand in cand in viitor. Scenariul a fost decent, dar a fost parca prea stilizat pentru a da bine pe ecran.

Woody Harrelson a fost cel care a primit sarcina de a duce acest film in spate si s-a achitat de sarcini destul de bine, dar nici el nu a stralucit cum ar fi putut sa o faca. Am observat o retinere in interpretarea sa, poate datorita greutatii personajului, pe care nu o vezi de obicei la el. Pentru ca intregul film s-a concentrat pe protagonist, ceilalti colegi de platou au avut prea putin timp de ecran pentru a se face remarcati, dar prestatiile tuturor au fost cumva in nota filmului, adica ok si nimic mai mult.

Mi-a placut ca a existat un echilibru intre partea serioasa si cea amuzanta a filmului si ca pe masura ce evolueaza povestea, parca trecem dintr-un film in altul. Daca stii sa extragi realul din astfel de filme, acestea pot fi o lectie de istorie destul de reusita. Mi-ar fi placut ca filmul sa se concentreze mai mult nu numai pe modul in care a ajuns LBJ presedinte si ce a facut imediat dupa, ci si pe ce a facut in urmatorul sau mandat, pentru ca ar fi fost destule de povestit, iar lungimea destul de mica a acestui fim ar fi permis acest lucru.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!