sâmbătă, 28 mai 2016

Confessions of a Dangerous Mind (2002)

Gen: Biografic

Distributie: Sam Rockwell, Drew Barrymore, George Clooney, Julia Roberts, Michael Cera

Regizor: George Clooney [a mai regizat: The Monuments Men(2014), The Ides of March(2011), Leatherheads(2008), Good Night, and Good Luck.(2005)]

Buget: 29.000.000 $
Incasari: 24.000.000 $

Premii:
- Best Actor (Sam Rockwell), Berlin International Film Festival, 2003
- Best Picture, Las Vegas Film Critics Society Awards, 2002
- Special Achievement Award (George Clooney - director/producer/star), National Board of Review, USA 2002
- Best Actor in a Leading Role (Sam Rockwell), Phoenix Film Critics Society Awards, 2003

Nota Gealapa: 7
Metascore: 67/100

O adaptare a memoriilor creatorului de showuri de televiziune Chuck Barris, care pretinde ca a fost un asasin si a lucrat pentru CIA.

Acest film a fost debutul regizoral al lui George Clooney, dar lipsa lui de experienta nu se simte. Mintea haotica a personajului principal a fost pusa in scena foarte bine si haosul depaseste ecranul. Povestea are suficienta coerenta cat sa iti mentina interesul, dar la final ramai tot confuz cum ar trebui. Fanii de block-bustere nu cred ca vor aprecia prea mult acest film.

Distributia este impresionanta si este poate punctul forte al filmului. Nu ma refer numai la rolurile imprtante, ci si la aparitiile surpriza din rolurile mici. Clooney e elegant si masculin ca in fiecrae prestatie a sa. Surpriza este chiar protagonistul. Sam Rockwell, un actor destul de oscilant, are aici una din prestatiile sale reusite si este o placere sa il privesti in actiune. Multi actori care se apuca de regie apeleaza la prietenii din industrie sa apara in filmele lor, numai ca atunci cand te chama Clooney, poti sa ii chemi pe Matt Damon si Brad Pitt sa apara pe gratis si pe Julia Roberts si Drew Barrymore care sa aiba rolri uriase pe maruntis.

Filmul propune si o comedie neagra foarte reusita si imi place si cum pe parcurs balanta dintre comic si intunecat inclina spre intunecat. Este desigur o parere personala. Altii ar putea sa spuna ca aceasta tranzitie face filmul doar mai ciudat si greu de urmarit. Per total, chiar daca nu cred ca este 100% o reusita, filmul a fost unic si agreabil.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!