marți, 10 mai 2016

Cartel Land (2015)

Gen: Documentar

Distributie: Jose Manuel 'El Doctor' Mireles, Enrique Pena Nieto

Regizor: Matthew Heineman [a mai regizat: Escape Fire: The Fight to Rescue American Healthcare(2012), Our Time(2009)]

Incasari: 1.000.000 $

Filmul a castigat 14 premii, printre care:
- Best Documentary, Ashland Independent Film Festival, 2015
- The Unforgettables, Cinema Eye Honors Awards, US 2016
- Outstanding Achievement in Cinematography, Cinema Eye Honors Awards, US 2016
- Most Valuable Documentary of the Year, Cinema for Peace Awards, 2016
- Outstanding Directorial Achievement in Documentary, Directors Guild of America, USA 2016

Nota Gealapa: 7.55
Metascore: 76/100

Un doctor din Michoacan, Mexic conduce o miscare revolutionara impotriva cartelurior care stapanesc regiunea de ani de zile. De partea cealalta a granistei cu SUA, un veteran conduce un grup paramilitar cu scopuld e a impiedica mafia mexicana sa patrunda pe teritoriul american.

Filmul a fost foarte bun, dar o oarecare dezamagire exista, pentru ca ma asteptam sa fie putin altfel. Trecand peste parerea mea personala, este de apreciat ca producatorii au reusit sa patrunda in lumea respectiva. Filmul o sa va atraga intr-o capcana a optimismului si chiar cand credeti ca exista speranta si ca suntem stapanii propriului destin, atunci o sa va loveasca peste fata cu realitatea si o sa va faca sa detestati putin oamenii.

In prim-plan avem cateva specimene extremiste din SUA si din Mexic, fiecare plin de intentii bune si convins ca face un bine omenirii prin ceea ce face, dar amandoi pierduti pe parcurs intre tentati si devenind acelasi tip de oameni ca cei impotriva carora lupta. Sunt cateva fete in acest film pe care nu as vrea sa le intalnesc pe strada.

Situatia din unele locuri din Mexic pe care acest film ne-o serveste pe tava este atat de revoltatoare ca iti vine greu sa crezi ca este reala. Sunt cateva scene in care disperarea oamenilor de rand m-a inmuiat pur si simplu. Aveti grija ca exista cateva imagini extrem de grafice si acest documentari nu este pentru cei slabi de inger. Scenele de pe teritoriul SUa le gasesc aproape inutile si cerd ca filmul ar fi fost mult mai bun daca s-ar fi concentrat exclusiv pe ce se intampla in Mexic. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!