duminică, 1 mai 2016

After.Life (2009)

Gen: Mister

Distributie: Christina Ricci, Liam Neeson, Justin Long, Chandler Canterbury, Celia Weston

Regizor: Agnieszka Wojtowicz-Vosloo [aflata la primul lungmetraj]

Buget: 4.500.000 $
Incasari: 11.300.000 $

Nota Gealapa: 6.55
Metascore: 36/100

O tanara prinsa intre viata si moarte poate comunica doar cu un antreprenor de pompe funebre care pare sa aiba darul de a ajuta mortii sa treaca pe lumea cealalta, dar care ar putea avea de fapt intentia de a o ingropa de vie.

Unul din filmele cu cel mai mult suspans pe care l-am vazut in ultima vreme. E drept ca sunt destule gauri in scenariu si trebuie sa inchidem ochii la cateva lucruri fara sens, dar per total as spune ca avem parte d eun film bun al carui deznodamant este greu de ghicit. La un moment dat nu mai stii ce este real si ce nu si te lasi pagubas in a mai ghici ce urmeaza sa se intample. Mana de regizoare cvasi-debutanta se simte din cand in cand, fara sa deranjeze prea tare insa.

Distributia vine cu plusuri si minusuri. La capitolul plusuri il avem pe Liam Neeson, cu o prestatie foarte bune. Deja stiam ca rolurile acestea bizare i se potrivesc de minune. La polul opus o avem pe Christina Ricci, care probabil si-a dorit sa joace in Twilight, pentru ca are acelasi gen de interpretare, dar si pe Justin Long care nu reuseste parca sa se maturizeze si mi-e greu sa il iau in serios in vreun rol matur.

Intyriga e originala si ideea ca intre momentul mortii si cel al ceremoniilor funerare exista un interval de timp in care sufletul refuza sa se impace cu ideea ca a murit este cel putin interesanta. Cu ajutorul actorilor si a coloanei sonore foarte bune, atmosfera sumbra este transmisa cu succes si cativa fiori reci isi vor face simtiti prezenta daca veti alege sa va uitati la acest film. La sfarsit se lasa loc suficient pentru un sequel, care sper sa se si realizeze.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!