sâmbătă, 7 mai 2016

Avengers: Age of Ultron (2015)

Gen: Actiune

Distributie: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson

Regizor: Joss Whedon [a mai regizat: Much Ado About Nothing(2012), The Avengers(2012), Serenity(2005)]

Buget: 250.000.000 $
Incasari: 2.997.000.000 $

Pana acum, filmul a obtinut doua premii:
- Outstanding Achievement in Animated Effects in a Live Action Production, Annie Awards, 2016
- Choice Movie: Scene Stealer (Chris Evans), Teen Choice Awards, 2015

Nota Gealapa: 7.85
Metascore: 66/100

Atunci cand Tony Stark si Bruce Banner incearca sa porneasca un program de mentinere a pacii, numit Ultron, lucrurile merg extrem de gresit si depinde din nou de cei mai mari eroi ai Pamantului sa il opreasca pe Ultron sa isi puna in practica planurile malefice.

Ma minunez in continuare cum toata industria din spatele Marvel ne-a facut sa privim acest gen de filme cu aceeasi normalitate cu care ne uitam la o comedie oarecare. Nu mai este nimic iesit din comun ca un zeu al vikingilor, face echipa cu un batranel de vreo suta de ani cu un scut colorat, cu un om care se transforma intr-un mostru verde, cu un robot zburator si cu alte asemenea personaje. Partea grea pentru producatori este ca de fiecare data trebuie sa vina cu ceva nou si risca sa piarda firul logic. Chiar atunci cand lucrurile sunt aproape sa devina prea mult de acceptat pentru creierul uman, atunci capare doza perfecta de auto-ironie pe care filmul o are si te aduce inapoi in peisaj.

Inca un buget impresionat, dar fiecare dolar a fost folosit exact cum trebuie. Unele efecte vizuale sunt atat de complexe incat este aproape imposibil sa observi fiecare detaliu. Nu as fi zis ca filmul a avut peste doua ore. Putea sa dureze o zi intreaga si nu as fi avut nimic de comentat despre lungimea prea mare a filmului. Nu pot decat sa astept nerabdator urmatoruls equel, care se aunta a fi un nou inceput pentru aceasta franciza.

Distributia are in prim-plan aceleasi nume cu care ne-am obisnuit deja, care ofera aceleasi prestatii cu acre de asemenea ne-am obisnuit. Cei implicati joaca de ceva timp aceste personaje, astfel ca au ajuns sa fie foarte naturali interpretandu-le. De urmarit vor fi de acum fetele noi care ne-au fost intrpduse si pe umerii carora va cadea greutatea acestei francize. Nu sunt in intregime optimist din acest punct de vedere. Astfel de filme nu ofera de obicei interpretari remarcabile, dar as scoate in evidenta aparitia, probabil singulara, a lui James Spader, care a crescut nivelul francizei si la acest capitol.


Daca sunt parti care vi se par ca nu au ce cauta in acest film, nu va bateti capul cu ele. Sunt convins ca mai devreme sau mai tarziu vor capata sens in franciza asta sau in una vecina. Mare grija sa nu pierdeti scena din timpul genericului. Ca sa pastreze secretul in timpul filmarilor, numele de cod al proiectului a fost "After Party". Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!