sâmbătă, 21 mai 2016

Coach Carter (2005)

Gen: Drama

Distributie: Samuel L. Jackson, Rick Gonzalez, Robert Ri'chard, Rob Brown, Nana Gbewonyo

Regizor: Thomas Carter [a mai regizat: When the Game Stands Tall(2014), Gifted Hands: The Ben Carson Story(2009), Company Town(2006), Hitched(2005), Partners and Crime(2003)]

Buget: 30.000.000 $
Incasari: 70.100.000 $

Premii: 
- Outstanding Achievement in Directing, Black Movie Awards, 2005
- Best Director, Black Reel Awards, 2006
- Outstanding Actor in a Motion Picture, Image Awards, 2006

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 57/100

Ken Carter, antrenorul  unei echipe de baschet de liceu, devine un personaj controversat dupa ce opreste activitatea echipei pentru ca jucatorii au incalcat contractul academic pe care il semnasera.

Imi era dor de un astfel de film, cu un fundal sportiv in care o echipa de outsideri dau peste cap calculele hartiei si se bucura de un oarecare succes. Acest film a acoperit pe deplin aceasta nevoie, dar este mult mai mult decat un simplu film sportiv. Povestea este mai complexa si mai profunda de atat, iar faptul ca este inspirata din realitate o face chiar mai puternica.

In afara de Samuel L. Jackson, nu avem parte de nume foarte mari, cel putin la momentul aparitiei acestui film. Mai tarziu, Channing Tatum, de exemplu a iesit si el la suprafata. Dar chiar si fara nume uriase, cei care au luat parte la acest proiect, au fost parca inspirati de liderul lor si s-au ridicat la nivelul lui Jackson, a carui prestatie merita respect.

Din cand in cand, un om se incapataneaza sa invinga un sistem si sa faca bine si iti dau o farama de speranta ca nu este totul pierdut. Povestea unui asemenea om ne este prezentata aici si pusa in scena magistral de Thomas Carter, care are o inclinatie catre filmele sprtive. Daca nu l-ati vazut deja, trebuie sa il treceti pe lista. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!