luni, 2 mai 2016

Brooklyn's Finest (2009)

Gen: Crima

Distributie: Richard Gere, Don Cheadle, Ethan Hawke, Wesley Snipes, Will Patton

Regizor: Antoine Fuqua [a mai regizat: Exit Strategy(2015), Southpaw(2015), The Equalizer(2014), Olympus Has Fallen(2013), Shooter(2007)]

Buget: 25.000.000 $
Incasari: 30.000.000 $

Premii:
- Best Supporting Actor (Wesley Snipes), Black Reel Awards, 2011

Nota Gealapa: 7
Metascore: 43/100

Trei politisti din Brooklyn crae nu au nici o legatura unul cu celalalt, ajung in aceeasi locati fatala dupa cariere extrem de diferite.

Dezvoltata corespunzator, fiecare din cele trei intrigi diferite din acest film ar fi putut pune bazele unui film intreg. Astfel, aduse impreuna si intercalate spre sfarsit cu destula dibacie regizorala, creeaza un tablou unitar impresionant. Imi place ca ne sunt prezentati politistii din trei puncte de vedere diferite si relativ originale. Stereotipurile aproape ca lipsesc cu desavarsire. Nu sunt urmariri de maisni, nu sunt explozii sau alte efecte speciale, dar nici nu isi aveau rostul si nici nu le-am resimtit lipsa.

Distributia este impresionanta, dar ar fi putut fi putin mai dura. Dintre cei trei protagonisti cel mai mult mi-a placut Ethan Hawke. S-a potrivit cel ami bine cu personajul sau. Richard gere si Don Cheadle mi s-au parut cam obositi. Peste toti insa, a stralucit Wesley Snipes. A fost in plina forma si mi-a amintit de prestatiile sale din vremurile bune, cand era in stare sa iti provoace cosmaruri.

Va avertizez ca atat gangsterii cat si politistii au anumite trasaturi hiperbolizate, tocmai pentru ca povestea sa aiba mai mult efect, deci este posibil sa aveti momente in acre sa va spuneti ca unii nu au cum sa fie atat de prosti si altii nu nu au cum sa fie atat de rai. Sunt cateva gauri vizibile in poveste, dar desi  la un moment dat anticipezi scena finala si anumite concluzii, e complicat sa atribui fiecarui personaj deznodamantul corect. Asta pastreaz ainteresul pana in ultimul moment. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!