duminică, 22 mai 2016

Chicago (2002)

Gen: Musical

Distributie: Renee Zellweger, Catherine Zeta-Jones, Richard Gere, John C. Reilly, Queen Latifah

Regizor: Rob Marshall [a mai regizat: Into the Woods(2014), Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides(2011), Nine(2009), Memoirs of a Geisha(2005), Annie(1999)]

Buget: 45.000.000 $
Incasari: 648.000.000 $

Filmul a obtinut 55 de premii, printre care:
- Best Picture, Premiile Oscar, USA 2003
- Best Actress in a Supporting Role, Premiile Oscar USA, 2003
- Best Art Direction-Set Decoration, Premiile Oscar, USA 2003
- Best Costume Design, Premiile Oscar, USA 2003
- Best Film Editing, Premiile Oscar, USA 2003
- Best Sound, Premiile Oscar, USA 2003

Nota Gealapa: 7.35
Metascore: 82/100

Criminalele Velma Kelly si Roxie Hart sunt condamnate la moarte impreuna si se lupta sa obtina cat mai multa faima pentru a scapa de pedeapsa itr-un Chicago febril, al anilor '20.

Nu sunt un mare fan al musicalurilor, dar din cand in cand, nu foarte des, dau peste cate unul chiar reusit, cum s-a intamplat si cu Chicago. Intriga este destul de buna, chiar daca nu cea mai originala, povestea este suficient de coerenta pentru un musical iarmuzica este usor de indragit, te prinde si nu te lasa sa te plictisesti. As spune insa ca principala arma a filmului este mana abila a regizorului, care a editat filmul absolut magistral. L-a facut extrem de dinamic si nu simti cum se scurg minutele.

Distributia nu dezamageste nici ea. Cele trei nume mari de pe poster s-au achitat cu brio de sarcini. Dintre ei as remarca-o totusi pe Catherine Zeta-Jones, care desi are un rol secundar, acapareaza atentia si ii eclipseaza pe ceilalti bucati bune din film. De altfel, prestatia ei i-a adus si un Oscar. Chiar daca personal nu o am deloc la inima pe Renee Zellweger, trebuie sa recunosc ca in acest film am gasit-o aproape agreabila. In plus, daca intr-o seara nu ati putut dormi si v-ati zvarcolit toata noaptea intrebandu-va daca Richard Gere poate sa cnte si sa danseze intr-un musical, acest film va ofera si raspunsul la aceasta intrebare.

Un film extrem de sexy care va da pe soate multa lume, dar mai ales pe iubitorii de jazz, gen scos la rampa aici. Hugh Jackman a refuzat rolul principal in acest film si a recunoscut ca a fost una din alegerile sale gresite. poate de aceea l-am si vazut mai tariu in Les Miserables. Inclus pe lista celor mai bune 25 de musicaluri din toate timpurile, acest film trebuie adaugat la palmaresul oricarui cinefil care se respecta. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!