miercuri, 11 mai 2016

Anchorman 2: The Legend Continues (2013)

Gen: Comedie

Distributie: Will Ferrell, Christina Applegate, Paul Rudd, David, Koechner, Steve Carell

Regizor: Adam McKay [a mai regizat: The Big Short (2015), Lifecasters(2013), The Other Guys(2010), Step Brothers(2008), Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby(2006)]

Buget: 50.000.000 $
Incasari: 354.000.000 $

Premii:
- Best Comedy Actor - Film (Will Ferrell), American Comedy Awards, USA 2014

Nota Gealapa: 6.20
Metascore: 61/100

Lasand in spate anii '70, cel mai bun prezentator de stiri din San Diego, Ron Burgundy, se intoarce ca sa devina vedeta primului post exclusiv de stiri din New York.

De aceasta data stiam exact la ce sa ma astept. E genul ala de umor atat de prost ca devine bun. Nu are rost sa vorbim de intriga... de poveste, pentru ca prima regula a acestui film este sa inlature orice urma de logica. Rechini crescuti ca animale de companie, infruntari intre prezentatorii de stiri cu lansatoare de rachete, dar si cateva glume fine strecurate in atata grosolanie. Mi se pare totusi ca acest film este prea lung. Este greu sa rezisti doua ore la un asemenea film. Noroc cu un final exploziv si la propriu si la figurat care apare chiar in momentul in acre dispare rabdarea.

Distributia este aceeasi cu care am facut cunostiinta in primul film. Apare in plus Kristen Wiig dar si o reuniune de nume uriase in scena apocaliptica de la sfarsit, care este un fer de face-off intre hulgani, doar cu vedete. Nu poate fi vorba de cine stie ce prestati artistice aici. Pot spune doar ca Will Ferrell este putin mai tolerabil.

Toate glumele proaste si ofensatoare din primul film, par jocuri de copii pe langa ce propune scenariul in acest film. De exemplu, pot sa bag mana in foc ca in acest film sunt mai multe glume rasiste decat in toate celelalte filme din 2013...si 2014... si 2015. Nu va exista si un al treilea film al seriei si cred ca e o decizie buna, pentru ca trendul era unul descendent. 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!