joi, 5 mai 2016

Broken (2012)

Gen: Drama

Distributie: Charlie Booty, Lily James, Tim Roth, Eloise Laurence, Robert Emms

Regizor: Rufus Norris [a mai regizat: London Road(2015)]

Filmul a obtinut 8 premii, printre care:
- Best British Independent Film, British Independent Film Awards, 2012
- Best Supporting Actor (Rory Kinnear), British Inependent Film Awards, 2012
- Best International Feature, Calgary International Film Festival, 2013
- Best Picture, California Independent Film Festival, 2013
- Best Director, California Independent Film Festival, 2013

Nota Gealapa: 7.25
Metascore: 53/100

Povestea unei fete din Londra, a carei viata se schimba dupa ce este martora unui atac violent.

Nu pot sa spun ca m-a plictisit acest film. Dimpotriva. Prezinta povestile unor vecini dintr-un cartier londonez. Multa drama, intorsaturi inteligente si un deznodamant suficient de surprinzator. Cu toate astea nu cred ca va face parte din colectia mea, doar din simplul motiv ca nu este genul meu de drama. Atmosfera din film este la fel de posomorata ca vremea londoneza. In plus, sunt prea multe povesti separate. Chiar daca la un moment dat toate au legatura intre ele, li se acorda tuturor timp de ecran aproape egal si ajungi sa nu mai stii care este subiectul principal. Simplu, sensibil si emotionant, cam acestea sunt principalele caracteristici ale filmului.

Distributia este chiar reusita. Contine nume relevante din mai multe generatii. As spune ca spectacolul a fost furat de doi actori in special. Primul este Tim Roth, care are un aer cool, chiar daca nu face nimic deosbit, iar al doilea nume este Eloise Laurence, care a fost protagonista filmului si care a fost enervant de credibila si naturala in acest personaj. Trebuie apreciata, mai ales ca acesta a fost debutul ei in actorie.

Pentru un regizor debutant, lui Rufus Norris chiar nu i se pot reprosa multe lucruri. Poate putin haos care apare la un moment dat in desfasurarea povestii, dar cam atat. In rest, scenariul foarte bun a ajutat pe toata lumea. Toate intrigile au fost interesante si personajele usor de inteles, de urat sau de iubit, pentru ca mai apoi sa fii nevoit sa iti reconsideri pozitia. Nici un fan al dramelor emotionale nu trebuie sa rateze acest film. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!