miercuri, 9 martie 2016

Les Miserables (2012)

Gen: Musical

Distributie: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne

Regizor: Tom Hooper [a mai regizat: The Danish Girl(2015), The King's Speech(2010), The Damned United(2009), Longford(2006), Red Dust(2004)]

Buget: 61.000.000 $
Incasari: 942.000.000 $

Filmul a obtinut 80 de premii, printre care:
- Best Performance by an Actress in a Supporting Role (Anne Hathaway), Premiile Oscar, 2013
- Best Achievement in Makeup and Hairstyling, Premiile Oscar, 2013
- Best Achievement in Sound Mixing, Premiile Oscar, 2013
- Best Motion Picture - Comedy or Musical, Golden Globes , SUA 2013
- Best Performance by an Actor in a Motion Picture - Comedy or Musical (Hugh Jackman), Golden Globes, SUA 2013

Nota Gealapa: 7.80
Metascore: 63/100

In Franta secolului 19, Jean Valjean, care timp de zeci de ani a fost vanat de politistul nemilos Javert pentru ca a incalcat termenii eliberarii sale conditionate, accepta sa ingrijeasca fiica unei muncitoare de rand. Aceasta decizie le schimba viata amandurora pentru totdeauna.

Nu am vazut multe miscaluri la viata mea si cu siguranta nu mai vazusem unul de destula vreme, dar acesta este chiar imresionant. Povestea ar fi fost oricum una buna, dar este uimitor cum muzica intensifica toate trairile si creste suspansul si drama. Ce-i drept, si lungeste filmul spre doua ore si jumatate. Din fericire nici un minut nu este plictisitor si pe intreaga durata a filmului esti purtat cu succes in epoca in care se desfasoara actiunea.

Distributia este si ea foarte buna si actoria este poate cel mai important avantaj al filmului. Nu m-a deranjat deloc stilul de interpretare specific muscalului, cu gesturi exagerat, ba chiar a functionat in avantajul filmului. Nici nu m-am gandit vreodata ca ma voi uita la un film si mi se vor umezi ochii urmarindu-l pe Hugh Jackman. Pana si Eddie Redmayne, a carui simpla prezenta imi provoaca disconfort, a avut o interpretare buna.

Muzica nu a fost rea deloc si daca chiar au fost vocile lor, actorii au dovedit calitati nebanuite. Nu gasesc nimic rau de spus de acest film. In afara de faptul ca e putin cam lung si automat apar cateva momente moarte, totul este la superlativ. Interesant este ca initial filmul trebuia sa aiba patru ore cu o scena de lupta care dura 15 minute. Iata ca la 150 de ani de la aparitia cartii, aceasta poveste inca mai poate face ravagii. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!