joi, 10 martie 2016

Facing Ali (2009)

Gen: Documentar

Distributie: George Chuvalo, Henry Cooper, George Foreman, Joe Frazier, Larry Holmes

Regizor: Pete McCormack [a mai regizat: I Am Bruce Lee(2012), Hope in the Time of AIDS(2007), Uganda Rising(2006), See Grace Fly(2003)]

Buget: 1.800.000 $

Premii:
- Best Direction in a Documentary Program or Series (Pete McCormack), Leo Awards, 2010
- Best Cinematography in a Documentary Program or Series, Leo Awards, 2010
- Best Picture Editing in a Documentary Program or Series, Leo wards, 2010
- Best Feature Length Documentary Program, Leo Awards, 2010
- Best British Columbia Film, Vancouver Film Critics Circle, 2010
- Most Popular International Documentary Film, Vancouver International Film Festival, 2010

Nota Gealapa: 8.35

Zece fosti adversari ai lui Muhammad Ali ii aduc un tribut triplului campion mondial.

Acest documentar ofera o perspectiva interseanta dar destul de sumara asupra carierei lui Muhammad Ali si anume prin ochii celor mai importanti adversari ai sai. Filmul se concentreaza aproape exclusiv pe cariera marelui campion, dar ne ofera si anumite contexte ale rivalitatilor si aflam destul de multe si despre adversarii lui Ali. Este impresionant sa  vezi ce cuvinte au despre el fostii sai inamici si la fel de impresionant este sa vezi ce poate face boxul dintr-un om si nu ma refer doar la Ali.

Avem ocazia sa vedem mari campioni oferind marturii in cea mai mare parte sincere. Vedem oameni in ochii carora se citeste respectul pentru adversar si pentru sport. Oameni care se trag de obicei din familii sarace si acre s-au lovit de tot felul de greutati, dar dispusi sa faca orice pentru a reusi. 

Acest film este ca un mizilic la nunta. Iti deschide apetitul pentru felul principal. Vazand acest rezumat al carierei lui Ali, sunt interesat acum sa vad un documentar mai aprofundat care sa ma faca sa inteleg mai bine contextul in care acesta a luat unele decizii. Imi place ca acest film, inspirat de o carte, nu este tipica oda gratuita care repeta obsesiv ca Ali a fost cel mai mare. Asa cum spuneam majoritatea marturiilor sunt sincere, asta insemnanand ca pe langa admiratie si respect, avem parte si de amaraciune sau invidie. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!