marți, 29 martie 2016

Antwone Fisher (2002)

Gen: Drama

Distributie: Denzel Washington, Derek Luke, Joy Bryant, Malcolm David Kelley, Cory Hedges

Regizor: Denzel Washington [a mai regizat: The Great Debaters(2007)]

Buget: 12.500.000 $
Incasari: 22.200.000 $

Filmul a obtinut 19 premii, printre care:
- Movie of the Year, AFI Awards, SUA 2003
- Discover Screenwriting Award (Antwone Fisher), American Screenwriters Association, SUA 2004
- Best Actor (Derek Luke), BET Awards, 2003
- Theatrical - Best Actor (Derek Luke), Black Reel Awards, 2003
- Theatrical - Best Director (Denzel Washington), Black Reel Awards, 2003

Nota Gealapa: 7.70
Metascore: 62/100

Antwone Fisher, un tanar marinar, este obligat sa mearga la un psihiatru dupa o iesire violenta la adresa unui coleg. Pe parcursul tratamentului, trecutul sau dureros iese la iveala, dar reuseste sa descopere si speranta.

Desi actiunea se desfasoara preponderent ziua, filmul este foarte negru. Albul e prezent doar pe uniforma de marinar si in doua-trei roluri marunte. Asta inseamna accente specifice si unele stereotipuri. In afara de asta nu cred ca se pot reprosa prea multe acestui film. Ca sa fie mai interesant, este bazat pe fapte reale, scenariul este scris chiar de persoana a carei viata a inspirat povestea si este debutul regizoral al lui Denzel Washington. Acesta din urma nu prea trece in spatele camerei, dar cand o face, o face foarte bine. Avem parte de o poveste foarte puternica despre dorinta de a reusi, despre familie si despre iertare.

Distributia ne face sa il descoperim pe Derek Luke, care isi face debutul intr-un lungmetraj cu un rol extrem de reusit. Pus in valoare in mod corespunzator de Denzel Washington, Luke are o prestatie impresionanta pentru orice actor, nu doar pentru un debutant. Din pacate, dupa acest film cariera s-a nu s-a lansat cum era de asteptat. Desi a aparut in destule filme, calitatea acestora ca si cea a prestatiile sale ulterioare au lasat de dorit. Viola Davis apare acteva minute si spune doua cuvinte, dar Doamne, ce actrita!

Mare atentie! Acest film s-ar putea sa scoata la iveala instincte materne / paterne pe care nu stiati ca le aveti. Dupa acest film, problemele voastre vor parea, cel putin pentru o perioada de timp, marunte. Merge direct in colectie. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!