sâmbătă, 26 martie 2016

Amy (2015)

Gen: Documentar

Distributie: Amy Winehouse, Mitch Winehouse, Mark Ronson, Lauren Gilbert, Juliette Ashby

Regizor: Asif Kapadia [a mai regizat: Ali and Nino(2016), Senna(2010), Uneternal City(2008), Far North(2007), The Return(2006)]

Incasari: 9.000.000 $

Filmul a obtinut 43 de premii pana acum, printre care:
- Best Documentary, Feature, Premiile Oscar, SUA 2016
- Best Documentary, BAFTA Awards, 2016
- Best Documentary Feature Film, Alliance of Women Film Journalists, 2016
- Best Edited Documentary - Feature, American Cinema Editors, SUA 2016
- Best Documentary (Local or International), Australian Film Critics Association Awards, 2016

Nota Gealapa: 8
Metascore: 85/100

Povestea lui Amy Winehouse rostita chiar de eacu imagini nemaivazute pana acum si piese care nu au mai apucat sa fie lansate.

Recunosc ca nu am am fost mare fan Amy Winehouse si nici nu am devenit dupa moartea ei. Nici nu m-a interesat foarte tare povestea acesteia si am inghitit repede povestea in care a imbrobodit media acest eveniment. I s-a urcat celebritatea la cap, a dat de droguri si bautura si si-a pierdut mintile si in cele din urma viata. Mai bine de doua ore acest film povesteste si varianta artistei si m-a facut sa realizez ca situatia a fost mai complexa decat crezusem eu initial. Este intersant sa ascultam marturiile tuturor personajelor din jurul ei, pozitive si negative, dar Amy Wimehouse a reusit sa ii eclipseze pe toti chiar si absenta fiind.

Tatal, fostii iubiti, impresari, colegi si prieteni din copilarie, toti ne ofera varianta de Amy pe care ei au cunoscut-o sau inteles-o. Unele dintre aceste marturii sunt chiar impresionante si majoritatea nu respecta cliseul conform caruia "despre morti numai de bine".

Cazul Amy Winehouse nu este unul in care succesul i s-a urcat la cap cuiva, ci unul in acre o persoana este total nepregatita sa ii faca fata si pur si simplu clacheaza. Cand ajungi faimos prea devreme ajungi ca toti cunoscutii tai, inclusiv familia, sa te vada doar ca pe o sursa de bani si desi esti inconjurat mereu de oameni, sa te simti singur. Recomand cu toata increderea acest film. Este unul dintre cele mai bune documentare despre muzica pe care le stiu. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!