duminică, 6 martie 2016

Husbands and Wives (1992)

Gen: Comedie

Distributie: Woody Allen, Mia Farrow, Sydney Pollack, Nick Metropolis, Judy Davis

Regizor: Woody Allen [a mai regizat: Irational Man(2015), Magic in the Moonlight(2014), Blue Jsmine(2013), To Rome with Love(2012), Midnight in Paris(2011)]

Buget: 20.000.000 $
Incasari: 11.000.000 $

Filmul a obtinut 11 premii, printre care:
- Best Screenplay - Original, BAFTA Awards, 1993
- Best Supporting Actress (Judy Davis), Boston Society of Film Critics Awards, 1992
- Best Supporting Actress (Judy Davis), Chicago Film Critics Association Awards, 1993
- Best Supporting Actress (Judy Davis), Dallas-Fort Worth Film Critics Association Awards, 1993
- Best Foreign Film (Bästa utländska film), Guldbagge Awards, 1993

Nota Gealapa: 7.65

Cand cei mai buni prieteni ai lor ii anunta ca se despart, un profesor si sotia lui descopera problemele din propria casnicie.

In tentativa mea de a vedea filme clasice care mi-au scapat sau pentru acre eram prea tanar la vremea aparitiei lor, astazi m-am oprit la o comedie romantica de la inceputul anilor '90. Nu va asteptati sa izbucniti in hohote de ras. Filmul propune un umor inteligent, chiar snob pe alocuri, tipic pentru Woody Allen. Cu el nimic nu este simplu si direct si mereu trebuie sa fii atent sa citesti printre randuri. Nu iti permiti sa pierzi nimic, mai ales ca dialogul este singura ofranda pe care acest film o da spectatorilor. Ca toate filmele lui Woody Allen, dialogul exceleaza si temele sunt de viata si de moarte, dar expuse intr-o maniera relaxata si romantica.

Distributia este si ea foarte buna. De la Woody Allen pana la Liam Neeson, toti s-au descurcat excelent. Naturaletea dintre atatea nume mari este incredibila, si rasturnarile de situatie te pun in dificultate atunci cand vrei sa alegi personajul de partea caruia sa fii. As remarca partea feminina a distributiei, care a iesit cu adevarat in evidenta.

Ma mira faptul ca acest film este atat de putin cunoscut si mentionat. Este un film care expune salbaticia prezenta in dragoste si deziluzii. Exista si momente dragute, dar in cea mai amre parte a timpului filmu este o investigare a partii intunecate a relatiilor si a egoului. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!