duminică, 20 martie 2016

Jerusalem (2013)

Gen: Documentar

Distributie: Benedict Cumberbatch, Jodi Magness, Frah Ammouri, Nadia Tadros, Revital Zacharie

Regizor: Daniel Ferguson [a mai regizat: Last of the Elephant Men(2015)]

Incasari: 8.000.000 $

Premii:
- Best Film, Short Subject, Giant Screen Cinema Association, 2014
- Best Cinematography, Giant Screen Cinema Association, 2014

Nota Gealapa: 7.45

Filmat in 3D pentru IMAX si cinematografele cu ecran urias, filmul este o experienta captivanta despre unul dintre cele mai iubite orase ale lumii. Este o invitatie sa descoperim de ce aceasta bucata de pamant este sacra pentru miliarde de oameni si cum arheologia incearca sa ii descopere secretele.

Este poate documentarul din care am aflat cele mai putine lucruri. Se leaga putin de istorie, putin de cultura, in general putin din toate, fara sa isi aleaga o cale. Scopul lui a fost sa impresioneze prin cinematografie si prin imagine, ceea ce si reuseste. Ideea de a prezenta orasul din trei perspective, prin ochii a trei tinere din comunitati diferite este si ea foarte inspirata. Nu va asteptati insa sa aveti vreo revelatie dupa ce os a il vizionati.

Benedict Cumberbatch face o treaba excelenta ca povestitotr. Cred ca asta e calea pentru el, oricum nu era cea mai simpatica prezenta pe ecran. Inocenta celor trei adolescente care ne prezinta orasul dni punctul lor de vedere este de admirat pana la un punct si de compatimit de la un moment dat. Sa te simt atat de norocos ca traiesti intr-un loc, fara insa a cunoaste alte locuri si traind dupa reguli extrem de stricte, dar sa ti se para ca esti liber doar pentru ca nu cunosti libertatea mi se pare extrem de superficial.

Filmul, ca si mitul Ierusalimului in sine, apeleaza mult la imaginatia si credinta spectatorului. Poate un om care nu a deschis in viata lui o carte de istorie, sau un american ar fi impresionat de peisajul mirific prezentat aici. Din pacate, realitatea Ierusalimului este departe de armonia idilica si de aparenta lilniste prezentata. O sa ma intebati atunic de ce dau o nota atat de mare, pentru atat de putin. Ca sa nu ma trazneasca big boss. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!