sâmbătă, 5 martie 2016

Boogie (2008)

Gen: Drama

Distributie: Dragos Bucur, Anamaria Marinca, Mimi Branescu, Adrian Vancica, Vlad Muntean

Regizor: Radu Muntean [a mai regizat: Un etaj mai jos(2015), Vorbitor(2011), Marti, Dupa Craciun(2010), Hartia va fi albastra(2006), Furia(2002)]

Buget: 666.000 euro

Filmul a obtinut 9 premii, printre care:
- Best Directing (Radu Muntean), Gopo Awards, Romania 2009
- Best Actress in a Leading Role (Anamaria Marinca), Gopo Awards, Romania 2009
- Best Actor in a Leading Role (Dragos Bucur), Gopo Awards, Romania 2009
- Best Actor in a Supporting Role (Mimi Branescu), Gopo Awards, Romania 2009
- Best Screenplay, Hamptons International Film Festival, 2008

Nota Gealapa: 7.35

In vacanta de 1 mai, impreuna cu sotia si fiul lui de patru ani, Bogdan Ciocazanu se intalneste cu cei mai buni prieteni din liceu si incep sa depaneze amintiri despre betiile si escapadele sexuale din tinerete. Frustrat ca nu mai are timp decat de serviciu si familie, Boogie vrea sa isi ia o doza de libertate si petrece o noapte care sa ii aduca aminte de tinerete, cu betii, jocuri, flirt si prostituate. Dimineata, dupa deziluzia acestei experiente, acesta se intoarce la sotia lui.

 Am vrut sa vad acest film de mult timp dar nu am reusit sa il gasesc la o calitate buna. In cele din urma, am acceptat o varianta mediocra subtitrata in engleza. Acest aspect nu a reusit sa scada din valoarea filmului. Mare lucru nu se intampla. Intriga nu este cea mai spectaculoasa. Forta acestui film vine din dialogurile spumoase propuse de scenariu.

Toti cei patru actori cu roluri importante in acest film au prestatii convingatoare, pline de naturalete. Nu tineam neaparat sa vad penisul lui Dragos Bucur, dar se pare ca e un fel de superstitie la el ca prea il scoate prin toate filmele. Trecand peste acest aspect, potentialul oferit de scenariu nu a fost irosit si datorita unei chimii foarte bune intre ei, au iesit niste personaje savuroase.

Din pacate, tot ce putea merge prost din punct de vedere tehnic a si mers, tipic pentru filmele romanesti. Ma refer aici la cinematografie si la calitatea proasta a sunetului. in lus zgomotele de fundal fac aproape neinteligibile unele replici. Alt aspect nnegativ este decalajul temporal. Pentru un film din 2008, se prezinta niste imagini, muzica si tehnici de agatat (de exemplu) specifice inceputului anilor '90. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!