luni, 7 martie 2016

13 (2010)

Gen: Drama

Distributie: Sam Riley, Ray Winstone, Curtis "50 Cent" Jackson, Mickey Rourke, Jason Statham

Regizor: Gela Babluani [a mai regizat: L'heritage(2006), 13 Tzameti(2005)]

Nota Gealapa: 6.50
Metascore: 29/100

Un tanar naiv fura identitatea unui mort si ajunge tarat intr-o lume subterana a puterii, a violentei si a norocului, unde barbati pariaza pe viata altor barbati.

Aceasta este varianta de Hollywood a unui film frantuzesc si a fost suficient de reusita incat sa imi doresc sa vad si originalul. Ideea nu este una chiar noua, pentru ca diverse cercuri subterane cu vanatori sau lupte ilegale am mai vazut, dar de aceasta data i se da un suflu nou. Nu va spun in ce consta ca as nu stric surpriza. Putin confuz la inceput, filmul capata tot mai mult sens pe masura ce trece timpul. Iar de la un moment dat totul este surprinzator pana la final.

Distributia este foarte buna. Nu va bucurati de prezenta lui Jason Statham. Acesta nu este unul din filmele sale tipice, iar rolul sau desi importante in economia filmului, este unul minor. Sunt si alte nume importante in alte roluri secundare, dar in lumina reflectoarelor se afla Sam Riley. As spune ca alegerea lui este perfecta tocmai datorita antitezei in care se gaseste fata dedurii care il inconjoare. Cred ca tocmai aceasta vulnerabilitate te face sa ii indragesti personajul si sa doresti sa reuseasca.

Ca pretext pentru o punga de popcorn acest film este ideal, dar nu cred ca va ajunge in rpea multe colectii personale. In primul rand, odata ce intelegi despre ce este vorba, titlul cam da de gol finalul. Scenariul contracareaza asta cu o ultima rasucire de final, dar pe mine asta m-a satisfacut doar partial. In al doilea rand, sunt destule momente moarte, lungite parca numai pentru a atinge o durata rezonabila. Nu imi pare rau ca l-am vazut, dar nici nu voi incepe vreo conversatie maine cu "trebuie neaparat sa iti spun ce film am vazut aseara".


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!