duminică, 27 martie 2016

Boy A (2007)

Gen: Drama

Distributie: Andrew Garfield, Peter Mullan, Shaun Evans, Siobhan Finneran, Alfie Owen

Regizor: John Crowley [a mai regizat: Brooklyn(2015), Closed Circuit(2013), Is Anybody There?(2008), Celebration(2007), Intermission(2003)]

Incasari: 100.000 $

Filmul a obtinut 12 premii, printre care:
- Best Actor (Andrew Garfield), BAFTA Awards, 2008
- Best Director - Fiction/Entertainment (John Crowley), BAFTA Awards, 2008
- Best Editing - Fiction/Entertainment, BAFTA Awards, 2008
- Panorama - Prize of the Ecumenical Jury, Berlin International Film Festival, 2008
- Best Single Drama, Broadcasting Press Guild Awards, 2008

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 75/100

Povestea tanarului Jack, proaspat eliberat din inchisoare unde a ispasit o sentinta pentru o crima pe care a comis-o cand era copil.

Cum umorul engelezesc este unul aparte, care nu este pe placul tuturor, asa se intampla si in cazul dramelor britanice. Sunt convins ca acesr subiect ar fi fost pus in scena total diferit de catre Hollywood, nu neaparat si mai bine. As spune ca tot ce si-a propus regizoruls a transmita a reusit. In afara de intriga si un scenariu bunicel, acest film nu se poate lauda cu prea multe lucruri, dar cele doua sunt suficiente. Practic tot filmul este dezvoltat personajul principal, iar la sfarsit cand este explicat in totaliate nu mai stii daca sa te plasezi de partea sau impotriva lui.

Distributia nu este una iesita din comun. In afara de Andrew Garfield cu greu mai vezi cate o figura cunoscuta. Din fericire acest lucru nu afecteaza prea mult filmul pentru ca Garfield are o prestatie foarte buna, una din putinele interpretari reusite ale sale, cel putin de care imi amintesc eu. Acest rol reprezinta si debutul sau in cinematografie. Dupa opt ani insa, as vrea sa il vad is in alte roluri decat cele de neinteles al societatii.

Aceasta poveste nu este un tipica de reintegrare in societate plina de succes. Este o poveste sumbra si mai aproape de realitatea unui om aflat in situatia personajului principal. Filmul nu are scene socante si nici nu avea nevoie de ele. Cel mai mult apreciez faptul ca este realizat in mod obiectiv si nu te impinge sa te pozitioneaza nici de partea eroului si nici impotriva lui. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!