marți, 1 decembrie 2015

The Lazarus Effect (2015)

Gen: Thriller

Distributie: Olivia Wilde, Mark Duplass, Evan Peters, Sarah Bolger, Donald Glover

Regizor: David Gelb [a mai regizat: A Faster Horse(2015), Jiro Dreams of Sushi(2011), A Positive Rage(2009), A Vision of Blindness(2008), The Willowz: Seeinsquares(2006)]

Buget: 3.300.000 $
Incasari: 26.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 5.55
Metascore: 31/100

Un grup de studenti la medicina descopera o metoda de a invia pacientii morti.

Cu o intriga relativ originala, acest film are o intentie laudabila, dar lipsa clara a unei directii il face sa fie foarte confuz pe alocuri. Nu au reusit sa imbine intr-un mod logic stiinta si religia. Ar fi fost un film mult mai convingator daca s-ar fi mers doar pe una dintre cele doua cai. In ciuda unui buget extrem de mic, efectele sunt la nivelul celor din productii cu bugete uriase. In teorie, filmul are toate ingredientele pentru a fi un succes, dar in ciuda ritmului alert, a tensiunii si a suspansului. lipsa clara de diretie si micul haos regizoral il face sa fie de neinteles in unele momente.

Distributia a fost aleasa cu cap. Cativa actori de plan secund, dar experimentati, iar in rolul principal o actrita importanta, actuala si care si-a demonstrat in repetate randuri calitatile. Olivia Wilde face si de aceasta data un rol foarte bun si ii va face pe cei mai slabi d einima sa o viseze cateva nopti, de aceasta data nu in ipostaze erotice. Dintre partenerii ei de platou l-as scoate in evidenta in mod negativ pe Mark Duplass, care desi este cel ami experimentat, a avut cea mai slaba prestatie, fiind eclipsat de niste actori mult mai tineri.

Singurul lucru unde regasim o doza semnificativa de clisee este coloana sonora, care abuzeaza de toate trucurile inventate pana acum pentru a face filmul mai fioros. Culmea este ca de cele mai multe ori si reuseste. Acestui film i-ar mai fi trebui vreo 20 de minute, deci mai multi bani, pentru a fi cu adevarat maret. Sunt prea multe lucruri care raman neexplicate. Poate totul va avea mai mult sens intr-un eventual sequel, foarte posibil dupa modul in care se termina filmul. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!