vineri, 25 decembrie 2015

Strangerland (2015)

Gen: Thriller

Distributie: Nicole Kidman, Joseph Fiennes, Hugo Weaving, Lisa Flanagan, Meyne Wyatt

Regizor: Kim Farrant [a mai regizat: Naked on the Inside(2007), Insight: Out of the Saddle(2002), The Secret Side of Me(2001)]

Buget: 10.000.000 $

Nota Gealapa: 5.60
Metascore: 42/100

Viata plictisitoare a unei familii este zdruncinata atunci cand cei doi copii ai lor dispar in desert, lucru care scoate la iveala detalii deranjante despre trecutul lor.

Daca acest film ar fi un tren, atunci cu siguranta ar fi unul de la CFR Marfa, atat de lent evolueaza actiunea. De la inceput pana la sfarsit predomina o atmosfera sumbra si ciudata. Povestea nu este speciala de loc si durata de aproape doua ore a filmului este nejustificata. Nu inteleg ce este cu aceasta taraganare si cu momentele nesfarsite de tacere. Macar finalul nu este un happy end clasic.

Distributia poate m-ar fi impresionat in 1995, dar astazi Nicole Kidman nu mai este chiar primul nume care iti vnie in minte cand te gandesti la o mare actrita. Ma bucur pentru ea ca incearca sa ramana in bransa, dar ultimele sale aparitii au fost in filme mult prea mici, unde nu s-au potrivit prestatiile ei demonstrative. Stradania ei este vibila, dar se straduieste prea mult. Restul membrilor distributiei nici nu conteaza pentru ca dupa acest film se vor intoarce unde le este locul: in anonimat.

Desi incepe ca un thriller promitator, acest film ajunge sa se concentreze pe ralatia dintre doi soti, ceea ce nu functioneaza deloc in avantjul filmului, facandul mult prea sentimental si plictisitor pentru un thriller. As pune aceasta responsabilitate in carca regizoarei, care este obisnuita maa mult cu documentarele si cu acest stil regizoral a dat apa la moara unor posibili contestatari care afirma ca regizorii de sex feminin se concentreaza mult prea mult pe sintimente si scapa din vedere subiectul filmului.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!