vineri, 25 decembrie 2015

Love & Mercy (2014)

Gen: Biografic

Distributie: John Cusack, Paul Dano, Elizabeth Banks, Paul Giamatti, Jake Abel

Regizor: Bill Pohlad [a mai regizat: Old Explorers(1990)]

Incasari: 13.000.000 $

Filmul a obtinut 12 premii, printre care:
- Best Actor (Paul Dano), Boston Society of Film Critics Awards, 2015
- Best Use of Music in a Film, Boston Society of Film Critics Awards
- Best Supporting Actor (Paul Dano), Dallas-Forth WorthFilm Critics Association Awards, 2015
- Best Actor (Paul Dano), Gotham Awards, 2015
- Best Supporting Actress (Elizabeth Banks), Las Vegas Film Critics SAociety Awards, 2015

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 80/100

In anii '60, liderul formatiei Beach Boys, Brian Wilson se lupta cu un inceput de psihoza in timp ce incearca sa lanseze o capodopera pop avangardista. In anii '80, ajunge un om daramat si confuz, aflat sub supravegherea continua a lui Eugene Landy, un terapeut dubios. 

Cand dupa un asemenea film te apuci si cauti articole, melodii si alte referinte este intotdeauna semn ca filmul a fost bun. A reusit sa ii arate unui superficial ca mine ca in spatele unei muzici aparent la fel de superficiala ca a celor de la Beach Boys se ascunde totusi un volum de munca impresionant si o oarecare doza de genialitate. Desi dureaza mai bine de doua ore, nu m-am plictisit nici o secunda. Dualitatea in care ne este prezentata viata lui Brian Wilson asigura un interes crescut din primul pana in ultimul minut.

Distributia este foarte bine aleasa si toate rolurile care au contat au fost duse la capat cu brio de catre actori. Senzatia este ca toti s-au straduit foarte tare si au tratat acest proiect ca un tribut adus unui artist pe care il respecta foarte mult. Pana si Paul Dano, ale caror prestatii le detest in general, a facut un rol foarte bun de aceasta data, dar l-as remarca pe Paul Giamatti care face un rol negativ memorabil.

Filmul este foarte bine echilibrat. Binele si raul sunt prezente in egala masura pe ecran. Se pare ca acest proiect este atat de realist incat a putut fi urmarit cu greu de cei la care face referire. Brian Wilson a declarat ca a avut probleme serioase, crezand ca Paul Giamatti chiar este Eugene Landy si a avut un atac de panica pentru cateva minute. Este de retinut si faptul ca John Cusack si Paul Dano nu au intercationat deloc in timpul filmarilor, regizorul dorind sa evite ca cei doi sa incerce sa se imite. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!