duminică, 6 decembrie 2015

Concussion (2013)

Gen: Drama

Distributie: Robin Weigert, Maggie Siff, Johnathan Tchaikovsky, Julie Fain Lawrence, Maren Shapero

Regizor: Stacie Passon [aflata la prima experienta ca regizor]

Premii:
- Teddy Jury Award (Stacie Passon), Berlin International Film Festival, 2013
- Outstanding Film - Limited Release, GLAAD Media Awards, 2014
- Spotlight on Women Filmmakers 'Live the Dream' Grant, Gotham Awards, 2012
- Best First Feature - Special Mention (Stacie Passon), San Francisco International Lesbian & Gay Film Festival, 2013

Nota Gealapa:  6.20
Metascore: 56/100

Dupa o lovitura la cap, Abby decide ca trebuie sa schimbe ceva. Viata ei nu poate fi doar despre casa, copii si nevasta. Are nevoie de mai mult: are nevoie sa fie Eleanor.

Povestea este despre jumatatea unui cuplu de lesbiene, care mai intai apeleaza la serviciile unor escorte lesbiene, pentru ca mai apoi sa devina chiar ea una. Nu va ganditi ca aveti avea parte de scene grafice cum ne-au obisnuit productiile de acest gen in ultima vreme. Acest film se axeaza pe trairile interioare ale personajului principal. lucru acre il face plictisitor uneori. Desi ritmul este unul molcom, filmul reuseste sa fie interesant in anumite momente, dar punctul culminant se dovedeste a fi o mare dezamagire.

Distributia nu ste cine stie ce. Nu avem parte de nume importante si nici macar de femei frumoase in rolurile importante, probabil tocmai pentru ca se doreste umanizarea intregii productii si nu s-a vrut sa se ia ochii cu perechi de sani memorabile. Intentia este transformata doar partial in reusita, iar dupa numarul mare de femei si sentimente femeiesti cu care suntem injectati o ora si  jumatate orice spectator barbat va avea nevoie de o injectie de testosteron.

Se simte mana unei regizoare debutante. Senzatia este ca a luat acest proiect mult prea personal. Ca plusuri, as mentiona ca filmul este neconventional si nu judeca, doar prezinta. De asemenea, are si ceva profunzime, dar o profunzime in care multi vor ezita sa patrunda.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!