marți, 29 decembrie 2015

The Man with the Iron Fists (2012)

Gen: Actiune

Distributie: Russel Crowe, Cung Le, Lucy Liu, RZA, Rick Yune

Regizor: RZA [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 15.000.000 $
Incasari: 36.000.000 $

Nota Gealapa: 5.55
Metascore: 51/100

Aflati intr-o vanatoare de comori, o banda de razboinici, asasini si un soldat britanic dezertor ajung intr-un sat din China feudala, unde un fierar umil incearca sa se protejeze pe el si pe consatenii sai.

Cand un actot, producator sau orice alt lucrator din industrie se apuca de regie, exista riscul sa se intample ce s-a intamplat aici. In incercarea aproape disperata e a-si arata calitatile si ingeniozitatea, rezultatul este haosul. RZA imbina lucruri foarte greu de folosit impreuna. Cultura veche chineza si tehnologia nu prea au functionat in acest film. Pe parcurs te trezesti cu personaje despre care nu stii nimic si este destul de greu sa le intelegi istoria si rostul in poveste. Cateva efecte sunt interesante, dar scenele de lupta in care maestrii artelor martiale zboara zeci de metri prin aer si fac 48576 de piruete inaintea unei lovituri cu piciorul sunt mai greu de digerat astazi.

Distributia nu este rea. Se pare ca RZA are ceva prieteni in industrie. Din pacate stilul acestui film nu permite nimanui sa aiba vreo interpretare macar decenta. As spune ca asta este capitolul la care filmul esueaza cel mai rau. Senzatia este ca numele importante nici macar nu s-au straduit prea tare. Daca intr-o astfel de distributie Dave Bautista are cea mai credibila interpretare, e clar ca ceva nu a functionat.

Trebuie sa te straduiesti destul de tare ca sa gasesti ceva bun la acest film. Poate coloana sonora, care este singurul aspect de care RZA nu s-a ocupat. Alternarea englezei cu mandarina nu este nici ea o alegere fericita. Acest film a beneficiat de o campanie de marketing care a creat asteptari si a ajuns sa fie o dezamagire. Poate sequelul, pe care o sa il vad in curand, o sa fie mai bun. NU ar trebui sa fie prea greu sa se intample asta. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!