joi, 3 decembrie 2015

Rudderless (2014)

Gen: Drama

Ditributie: Billy Crudup, Anton Yelchin, Felicity Huffman, Miles Heizer, Alexandra Lovelace

Regizor: William H. Macy [a mai regizat: Lip Service(1988)]

Buget: 5.000.000 $

Premii:
- Best Acto (Anton Yelchin), Chicago International Film Festival, 2014

Nota Gealapa: 7.40
Metascore: 52/100

Un tata indoliat aflat in plina decadere da peste o cutie plina cu cantecele raposatului sau fiu. Socat de descoperirea facuta, el infiinteaza o formatie in incercarea de a-si gasi linistea.

In primul rand si cel mai important trebuie sa spun despre acest film ca este original. Demult nu am mai vazut o poveste pe care sa nu o mai fi intalnit in alt film. Felul in care este pusa in scena aceasta poveste este extrem de sensibil. Singura rasturnare de situatie a scenariului te face sa revizuiesti tot ce ai inteles pana atunci si sa pui in alta lumina si sa gasesti alte sensuri la ce ai vazut pana in acel moment.

Distributia nu este cea mai atragatoare din punct de vedere al numelor, dar avem parte de interpretari solide si credibile. In plus, aparitia unor nume importante in roluri minore reprezinta un detaliu reusit in acest caz. Nu as putea sa remarc neaparat vreo prestatie memorabila, dar cu interpretarile de aici s-ar putea sa se fi relansat vreo doua cariere. De mentionat este ca Billy Crudup este compozitorul tuturor cantecelor pe care e veti auzi in acest film.

William H. Macy a mai avut o tentativa regizorala esuata in tinerete, dar de aceasta data a reusit sa transmita tot ce si-a propus. Filmul se incarca cu tot mai multa emotie pe masura ce se apropie de final. Din pacate finalul este unul prea abrupt si nu ofera cine stie ce deznodamant. Este un film cu multe piese originale bune si in care actorii nu fac playback cum se intampla de obicei, ceea ce il face foarte fresh si credibil. Este genul ala de film care te face, macar pentru cateva clipe, sa reflectezi asupra modului cum privesti unele lucruri.  Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!