marți, 1 decembrie 2015

Everything is Illuminated (2005)

Gen: Drama

Distributie: Elijah Wood, Eugene Hutz, Boris Leskin, Jonathan Safran Foer, Jana Hrabetova

Regizor: Liev Screiber [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 7.000.000 $
Incasari: 2.000.000 $

Filmul a obtinut 7 premii, printre care:
- Audience Award (Liev Schreiber), Bratislava International Film Festival, 2005
- FIPRESCI Prize (Liev Screiber), Bratislava International Film Festival, 2005
- Special Recognition for excellence in filmmaking, National Board of Review, USA 2005
- Best Actor (Boris Leskin), Pacific Merdian International Fim Festivalof Asia PAcific Countries, 2005
- Best Screenplay (Liev Schreiber), Sao Paulo International Film Festival, 2005

Nota Gealapa: 7.75
Metascore: 58/100

Un tanar evreu american porneste in cautarea femeii care i-a salvat bunicul in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, cu ajutorul unui localnic excentric, intr-un sat ucrainean care a fost ras de pe fata pamantului de catre nazisti.

Acest film este mult prea putin cunoscut pentru cat de bun este. Cu un umor negru de foarte buna calitate si incarcat de emotie, acesta ne prezinta o poveste despre antisemitism spusa intr-o atmosfera de pisica Pisica alba, pisica neagra, chiar daca Kusturica nu are nimic de a face cu aceasta productie. Regizorul este Liev Schreiber care ne arata talente neobisnuite si o sensibilitate neasteptata din partea unui tip obisnuit cu roluri de dur.

Distributia este si ea foarte interesanta. Pe de-o parte il avem pe Elijah Wood, care cu aceasta prestatie m-a convins de versatilitatea sa si ca a depasit imaginea de hobbit care ameninta sa il bantuie toata cariera. La polul opus avem o serie de actori ucrainieni, al caror nume nu ne spune nimic, dar care ofera interpretari foarte bune. As spune ca Eugene Hutz chiar a furat prim-planul in acest film.

Scenariul asigura dialoguri savuroase si filmul este amuzant din primul minut. Pe cat de amuzant este, la un moment dat o rasturnare de situatie il transforma intr-o drama istorica sfasietoare. Everything is Illuminated este despre istorie, mostenire si intelepciunea pe care o dobandim intelegand trecutul. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!