miercuri, 2 decembrie 2015

Viata mea sexuala (2010)

Gen: Drama

Distributie: Cristina Florea, Gabriel Spahiu, Vlad Zamfirescu, Magda Catone, Valentin Uritescu

Regizor: Cornel George Popa [aflat la prima experienta ca regizor]

Buget: 1.100.000 $

Nota Gealapa: 5.15

Povestea unei femei tinere care lucreaza intr-un sex-shop. A ajuns aici din intamplare dupa ce a fost nevoita sa isi intrerupa studiile pentru a avea grija de parintii ei. Din cauza slujbei pe care o are toata lumea o judeca si o considera altceva decat este. Vecinele o barfesc, propriul tata o detesta si la sex-shop lucrurile o iau razna.

Mi se pare incredibil ca in acest deceniu e atat de greu sa dai peste un film romanesc care sa nu te bage in depresie. Nu ar fi o mare tragedie daca dramele romanesti ar fi din cand in cand ca cele de la Hollywood. Cele de peste ocean incep pozitiv, urmeaza tragedia si se termina cu happy end. Asta este metoda hamburger: impachetezi o veste proasta in doua vesti bune. Ale noastre sunt triste de la un capat la altul, iar umorul, daca este prezent este umor negru. Asa este cazul si aici. Am ras in hohote pe alocuri, dar am ras ca sa nu plang.

Distributia nu este rea, dar interpretarile de care avem parte sunt mediocre. Uritescu este oscilant, Spahiu la fel, iar protagonista, Cristina Florea, nu m-a impresionat cu nimic. Prestatiile actorilor au fost la fel de gri ca atmosfera filmului.

Numai romanii puteau face o drama puternica dintr-un film a carui actiune se desfasoara 905 din timp intr-un sex-shop. Cred ca noi am fi in stare sa facem o drama si despre doi caini care se imprecheaza pe strada. Am gasi noi ceva de zis de viata plina de neajunsuri a cainilor comunitari pentru care imperecherea este singurul mod de a fi cu adevarat liberi chiar daca pentru scurt timp. In concluzie, trebuie bifat si acest film, ca si noi avem tendinte masochiste si ne place sa ne victimizam si sa zicem "asta-i Romania".


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!