joi, 24 decembrie 2015

The Dead Lands (2014)

Gen: Actiune

Distributie: Lawrence Makoare, James Rolleston, Te Kohe Tuhaka, Xavier Horan, Raukura Turei

Regizor: Toa Fraser [a mai regizat: Giselle(2013), Dean Spanley(2008), No. 2(2006)]

Incasari: 10.000 $

Premii:
- Audience Award, Brisbane International Film Festival(2013)
- Best Make-Up Design in a Feature Film, New Zealand Film and TV Awards, 2014
- Best Costume Design, New Zealand Film and TV Awards, 2014
- Best Visual Effects, New Zealand Film and TV Awards, 2014

Nota Gealapa: 6.60
Metascore: 59/100

Dupa ce tribul lui este macelarit in urma unui act de tradare, fiul adolescent al fiului Maori ucis incearca sa razbune moartea tatalui sau si sa aduca liniste si onoare in sufletele celor dragi.

Acest filme este un fel de Apocalypto cu putin Avatar injectat. Per total mi-a placut. Mut haka, multi nervi, sange, canibalism, zero povesti de dragoste, ura, razbunare, cemai... tot ce era nevoie. Pacat de final, care a fost mult prea moale fata de restul filmului. De asemenea, se putea insista mai putin pe partea spirituala care ajunge sa sterga mult din credibilitate.

Nu cunosc nici un nume din distributie, dar cel putin din punct de vedere fizic actorii au fost alesi fara cusur. Despre interpretarile lor pot spune ca au fost foarte puternice, asta in ciuda faptului ca s-a mai pierdut din impresia artistica din cauza unei subtitrari pe care trebuie sa o credem pe cuvant. De mentionat este si ca toti actorii au intrat in cantonament cu sase saptamani inainte de filmari pentru a fi in forma.

Filmul m-a tinut interesat pana la final. Limbajul maori, folosit desi regizorul nu il cunoaste, este un mare plus de aceasta data si te ajuta sa intelegi mai bine cultura pe care filmul o prezinta. Avem ocazia sa vedem si cateva peisaje impresionante, dar ce vava ramane impregnat in minte vor fi fetele actorilor, uneori cu adevarat infricosatoare, chiar daca nu vorbim de un horror.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!