marți, 31 iulie 2018

Operation Red Sea (2018)

Titlu original: Hong hai xing dong

Gen: Actiune, Drama, Thriller, Razboi

Distributie: Yi Zhang, Johnny Huang, Hai-Qing, Jiang Du, Luxia Jiang

Regizor: Dante Lam [a mai regizat: Operation Mekong(2016), To the Fore(2015), That Demon Within(2014), Unbeatable(2013), The Viral Factor(2012)]

Buget: 70.000.000 $
Incasari: 569.000.000 $ (pana acum)

Premii:
- Best Film - Jury Award, Beijing Student Film Festival, 2018

Nota Gealapa: 6.45

Marina chineza lanseaza o operatiune de salvare a unor ostateci in Ihwea si duc o lupa crancena impotriva rebelilor si a teroristilor.

Se pare ca au invatat si chinezii reteta succesului la box office. Filmul asta nu este altceva decat o minifabrica de bani si spun asta cu un oarecare regret, pentru ca ar fi putut fi mult mai mult de atat. Are numai doua lucruri care il afecteaza, dar destul de mult: inceputul si sfarsitul. Inceputul nu are nici o legatura cu restul filmului si s-ar fi putut gasi o modalitate mai reusita de a ni se prezenta protagonistii. Dupa aceea urmeaza cam 80 de minute de actiune continua, legata in scene p[e alocuri de-a dreptul impresionante. Efecte reusite, tensiune, suspans, cam tot ce ai putea astepta de la un asemenea film. Din pacate, in momentul in care totul s-ar fi putut termina in glorie, scenariul duce totul cativa pasi prea departe, iar exagerarile inutile din ultima parte umbresc intreg filmul. Cred ca doar soldatii chinezi sunt in stare sa lupte in continuare dupa ce o grenada le zboara o mana si jumatate de fata. Aparent, ca sa ii omori, exact ca la vampiri, trebuie sa le tai capul sau sa le infigi un tarus in inima.

Din punct de vedere al distributiei, numele au fost total necunoscute pentru mine, dar prestatiile actorilor au fost si ele in nota filmului. Atat timp cat firul logic a existat si actiunea a avut sens si prestatiile lor mi s-au parut naturale si credibile. Cand totul a scapat de sub control, mi-a fost greu sa ii mai iau in serios si pe ei. Spre lauda lor, au existat vreo doua momente care mi-au umezit putin ochii, lucru admirabil pentru un film de actiune.

O sa dedic aceste ultime randuri acelei parti a filmului care este foarte reusita si care ne prezinta razboiul intr-o maniera realista, care poate parea prea sangeroasa pentru unii, dar care emana veridicitate. Ne prezinta de asemenea,  cu succes o parte a sistemului defensiv chinez si a indatoririlor soldatilor pe timp de pace si pot spune ca au fost cateva aspecte acre m-au surprins. Epoca in care China producea doar filme cu arte martiale a apus demult. Per total, este un film destul de bun care merita vazut. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!