duminică, 29 iulie 2018

Duplicity (2009)

Gen: Crima, Thriller, Romantic

Distributie: Julia Roberts, Clive Owen, Tom Wilkinson, Paul Giamatti, Dan Daily

Regizor: Tony Gilroy [a mai regizat: The Bourne Legacy(2012), Michael Clayton(2007)]

Buget: 60.000.000 $
Incasari: 82.000.000 $

Nota Gealapa: 6.45
Metascore: 69/100

Doi fosti agenti guvernamentali ajung sa fie spioni industriali rivali si trebuie sa fie extrem de vigilenti cand una din companiile la care lucreaza lanseaza un produs revolutionar, dar cei doi isi distrag atentia unul altuia in mai multe feluri.

Cand ai in fata un film de peste doua ore cu doi spioni si planuri incalcite, este normal sa ai asteptari, iar acest film nu le-a indeplinit pe ale mele. In primul rand nu am inteles si nu cred ca au facut-o nici producatorii, daca am de a face cu un thriller, cu o comedie sau cu un film romantic. Filmul nu s-a dedicat preponderent nici unui gen. Povestea, desi destul de inteligent construita, a fost pusa in scena pe mai multe planuri temporale, iar acest lucru i-a daunat dupa parerea mea, pentru ca pe alocuri devine destul de greu de urmarit. efecte vizuale nu prea avem, asa ca inteligenta povestii si dialogul sunt singurele arme avute la dispozitie de catre film, iar acesta din urma nu a fost nici el cel mai stralucit. A ramas totusi destul de agreabil si a avut cateva rasturnari de situatie inspirate.

Distributia s-a bucurat de prezenta unui numar decent de nume relevante. Protagonisti au fost Clive Owen si Julia Roberts. Nici unul dintre cei doi nu se mai afla chiar la apogeul carierei, iar Owen chiar a avut o prestatie mediocra si nu cred ca se potriveste in astfel de filme; ar trebui sa ramana la productii romantice unde se descurca mai bine. Acest capitol a fost salvat cumva de rolurile mici unde i-am avut pe Tom Wilkinson sau Paul Giamatti. Julia Roberts a avut o prestatie decenta, dar nu a stralucit nici ea.

Un film atat de international, in sensul in acre actiunea s-a se desfasoara in mai multe tari, rateaza potentialul cinematografic si nu vedem mai nimic din acest punct de vedere. Mult prea lung pentru binele sau, acest film este sabotat patial de propriul scenariu. M-as fi putut lipsi de vreo 35 de minute. E un film cu destule parti interesante, dar si cu momente nereusite din belsug, asa ca mia degraba l-as evita. Trailer:




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!