miercuri, 18 iulie 2018

Handsome Devil (2016)

Gen: Drama

Distributie: Fionn O'Shea, Ardal O'Hanlon, Amy Huberman, Ruairi O'Connor, Dick O'Leary

Regizor: John Butler [a mai regizat: The Bachelor Weekend(2013), Immaturity for Charity(2012), The Million Dolar Deal(1999)]

Buget: 1.055.000 €

Premii:
- Best Irish Feature, Dublin International Film Festival, 2017
- Best Actor (Finn O'Shea), FilmOut Sand Diego, USA 2017
- Best Cinematography, FilmOut San Diego, USA 2017
- Best Narrative Feature, FilmOut San Diego, USA 2017

Nota Gealapa: 6.90

Metascore: 60/100

Ned si Conor ajung colegi de camera fara voia lor la internatul scolii. Singuraticul si echipa vedetei de rugby a scolii formeaza o prietenie putin probabila, pana in momentul cand este testata de autoritati.

Un film care m-a surprins in mod placut. Povestea , chiar daca nu este tocmai originala, proaspata si pusa in scena intr-un mod foarte cursiv. Este un film cu buget redus, dar nu am simtit acest lucru. Nu a avut nevoie d elucruri scumpe, pentru ca scenariul a fost unul bunicel, cu dialoguri interesante, amuzante, dar si cu mesaje puternice de acceptare. Este cumva previzibil d ela un anumit moment, dar este genul ala de film in acre iti doresti putina previzibilitate. Nici macar cliseele nu m-au deranjat foarte tare.

Distributia nu este una rasunatoare, ba din contra. Nu am fost familiarizat cu nici unul din actorii din distributie, lucru de care m-am temut putin, dar din fericire am vazut in mare parte interpretari bunicele si naturale. Intre actori a existat suficienta chimie incat filmul sa functioneze asa cum trebuie, chiar daca nu m-a sensibilizat vreunul, desi cred ca ei au dorit si asta.

Mi-a placut ca nu are aerul sumbru predominant in cinematografia britanica si daca nu ar fi fost accentul si parul roscat, filmul ar fi putut trece ca unul american. Intriga imprumuta elemente din mai multe film, dar cu toate astea filmul si le insuseste si absoarbe aceste elemente, astfel ca acest lucru nu mai este sesizabil. Este un film bunicel, care merita o vizionare. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!