marți, 17 iulie 2018

Fittest on Earth: The Story of the 2015 Reebok CrossFit Games (2016)

Gen: Documentar, Sport

Distributie: Dan Bailey, Samantha Briggs, Dave Castro, Katrin Tanja Davidsdottir

Regizor: Heber Cannon [a mai regizat: The Redeemed and the Dominant: Fittest on Earth(2018), Fittest on Earth: A Decade of Fitness(2017), Froning: The Fittest Man in History(2015)]

Nota Gealapa: 7.35

Jocurile Reebok Crossfit din 2015 au fost un test istovitor care s-a intins pe durata a 5 zile si 13 probe, cu scopul de a afla cine sunt cea mai in forma femeie si cel mai in forma barbat de pe planeta. Filmul urmareste povestea dramatica a opt dintre atletii de top care s-au calificat si au concurat. Este o privire in spatele scenei pentru a afla de ce este nevoie ca sa te afli printre atletii de top ai lumii. Concurentii afla probele la care vor concura cu saptamani, zile si uneori chiar minute inainte de startul acestora.

E clar ca acesta este un film de nisa. Probabil este atragator doar pentru cei care practica crossfit, cunoscutii lor si cativa curiosi. Pentru restul lumii va fi doar un fel de freakshow si nu vor intelege ce e asa mare scofala. Cine a intrat de cateva ori intr-o sala de crossfit insa, va fi tinut cu sufletul la gura pana la final. Am fost placut surprins de tensiunea creata de acest film. Jocurile au fost disecate foarte bine si au fost destule momente in care ma trezeam ca tineam cu unul sau altul din participanti.

Din punct de vedere al "distributiei", vorbim tot despre niste vedete de nisa din lumea crossfitului. Avem ocazia sa tragem putin cu ochiul la niste atleti incredibili ai acestui sport, sa ii intelegem putin, sa le intelegem motivatia si sa ii vedem cum fac fata succesului sau dezamagirii si cum trag din dinti pentru a-si atinge obiectivele.

Este un film destul de interesant si palpitant, care mi-a placut chiar daca este putin superficial pe alocuri, exact cum trebuie sa fie pentru a-si atinge scopul de marketing. Nu ofera nici un punct de vedere alternativ si doar glorifica atletii si jocurile. Chiar daca este un film despre un anumit eveniment si nu despre intreaga industrie, tot mi-ar fi placut sa vad niste comparatii cu sporturi comparabile cu crossfitul, ca decatlonul, cate ceva despre numarul de accidentari comparativ cu alte sporturi, interviuri cu prietenii si familia starurilor, ceva despre steroizii din crossfit, intarirea mesajului ca oricine poate face asta, chiar daca nu e chiar asa, masina de bani din spatele brandului CrossFit. Chiar daca nu a avut din toate astea, trebuie sa recunosc ca este un film bun, pentru cei interesati de fenomen. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!