luni, 16 iulie 2018

God on Trial (2008)

Gen: Drama, Razboi

Distributie: Joseph Muir, Josef Altin, Ashley Artus, Alexi Kaye Campbell, Dominic Cooper

Regizor: Andy de Emmony [a mai regizat: Dave Allen at Peace(2018), The Wipers Times(2013), Love Bite(2012), Whistle and I'll Come to You(2010), West is West(2010)]

Nota Gealapa: 7.90

Asteptandu-si inevitabila moarte la unul dintre cele mai rele lagare de concentrare, un grup de evrei organizeaza un tribunal rabinic pentru a stabili daca Dumnezeu a incalcat legamantul sfant si daca El este vinovat pentru suferinta lor.

Nu multe filme reusesc sa faca ce a facut God on Trial. Sa filmezi 90% din film intr-o camera inchisa si cu toate astea sa creezi tensune, suspans si sa fii palpitant nu este deloc la indemana oricui. Faptul ca acesta este doar un film de televiziune face ca aceasta reusita sa fie chiar mai demna de aprecieri. Intriga este una originala, dar singura arma a filmului a fost scenariul extrem de bine pus la punct. Va avertizez ca nu este un film usor. Nu este brutal prin imagini, ci prin cuvinte. Se aduc argumente grele din partea ambelor tabere, iar fanaticii, indiferent ca vorbim de fanatici religiosi sau atei, vor avea momente care nu le vor cadea prea bine.

Distributia este una destul de simpla. Sunt cativa actori britanici cat de cat experimentati, dar nu este nici un nume cu adevarat mare. Sincer, nici macar nu era nevoie. Prezenta unui actor prea mare ar fi insemnat un risc ca acesta sa fure intreaga atentie si sa cada in plan secund dialogul, adevarata vedeta a filmului. Cei care au luat parte la acest proiect au fost insa suficient de abili pentru a nu irosi bijuteria care le-a fost data in folosinta.

Majoritatea dramelor de televiziune sunt doar o pierdere de vreme, dar aceasta este una dintre cele mai bune pe care le-am vazut, iar intrebarile care se pun sunt cu adevarat importante. Nu sunt evreu si nu cred ca un popor este deasupra celorlalte datorita credintei lui. In copilarie am invatat ca crestinismul este singura credinta adevarata, musulmanii invata ca Allah este calea catre adevar, iar hindusii au si ei dumnezeul lor. Cred ca acest gen de exclusivism ne conduce pe un drum primejdios. Acest film este pentru cei care nu se tem sa caute obiectivitatea inauntrul lor, indiferent in cine sau ce cred. Eu unul am fost impresionat. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!