joi, 5 iulie 2018

Frantz (2016)

Gen: Drama, Istoric

Distributie: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner, Marie Gruber, Johann von Bülow

Regizor: François Ozon [a mai regizat: Double Lover(2017), The New Girlfriend(2014), Young & Beautiful(2013), In the House(2012), Potiche(2010)]

Incasari: 1.000.000 $

Premii:
- Best Cinematography (Meilleure photo), César Awards, Franta 2017
- Top Five Foreign Language Films, National Board of Review, USA 2017
- Director's Choice Award - Best Foreign Feature Film, Sedona Internatinal Film Festival, 2017
- Best Young Actress (Paula Beer), Venice Film Festival, 2016

Nota Gealapa: 7.65
Metascore: 73/100

In perioada de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, o tanara germana care isi jeleste logodnicul mort in Franta, intalneste un francez misterios care viziteaza periodic mormantul acestuia pentru a-i aduce flori.

Un film tipic de festival. Din fericire este chiar foarte bun. Este foarte sensibil si reuseste sa transmita mesaje puternice. Mi-a placut in mod deosebit cinematografia si mai specific modul cum s-a filmat alternativ color si alb-negru, amplificand astfel starea de spirit din film. Povestea este usor previzibila, dar nu este deloc superficiala, iar dialogurile sunt foarte bune. Trebuie sa iti si placa acest gen de filme, altfel s-ar putea sa va plictiseasca.


Distributia nu imi spune mare lucru. nu am recunoscut nici un actor dupa nume, dar am descoperit o actrita extrem de placuta la vedere, care s-a dovedit destul de talentata si pe care ma astept sa o vad si in filme mai main-stream. Am numit-o aici pe Paula Beer, acre in a doua jumatate a filmului a fost chiar impresionanta pe alocuri.

Foarte multe lucruri nu sunt de spus despre film. Este un film simplu care se bazeaza exclusiv pe poveste si pe un scenariu bun. Nu are nici un alt truc in maneca. Parte din magia filmului este ca reuseste sa te faca sa te simti vulnerabil si sa realizezi ca fiecare avem secretele noastre care ne trag in jos, sau dimpotriva. Desi raboiul face parte din intriga, acesta nu este folosit ostentativ. Dupa parerea mea ar trebui vazut. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!