luni, 2 iulie 2018

Good Will Hunting (1997)

Gen: Drama

Distributie: Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck, Stellan Skarsgård, John Mighton

Regizor: Gus Van Sant [a mai regizat: Don't Worry, He Won't Get Far on Foot(2018), The Sea of Trees(2015), Promised Land(2012), My Own Private River(2012), Restless(2011)]

Buget: 10.000.000 $
Incasari: 226.000.000 $

Filmul a obtinut 24 de premii, printre care:
- Best Actor in a Supporting Role (Robin Williams), Academy Awards, USA 1998
- Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen, Academy Awards, USA 1998
- Best Screenplay - Motion Picture, Golden Globes, USA 1998
- Outstanding Performance by a Male Actor in a Supporting Role (Robin Williams), Screen Actors Guild Awards, 1998
- Best Actor in a Supporting Role (Robin Williams), Awards Circuit Community Awards, 1997

Nota Gealapa: 8.60
Metascore: 70/100

Will Hunting, un om de serviciu la M.I.T., are un dar cand vine vorba de matematica, dar are nevoie de ajutorul unui psiholog pentru a-si ordona viata.

Sunt multe superlative de prezentat despre acest film. In primul rand, vreau sa remarc cat de bun este scenariul, lucru absolut remarcabil, avand in vedere ca a fost scris de foarte tinerii pe atunci Matt Damon si Ben Affleck. Se spune ca primul lucru pe care l-a spus Robin Williams dupa ce a citit si i-a placut scenariul a fost: "cine sunt astia doi"? Avand in vedere ca este un film destul de simplist, singura grija a regizorului a fost sa nu faca greseli flagrante care sa il strice si din fericire, nu s-a intamplat asta. Cinematografia si restul aspectelor tehnice sunt decente si cumva obisnuite pentru anii '90, dar nu de acolo vine forta filmului. Aceasta vine din dialogurile excelente si din mesajele care se transmit.

Bineinteles ca acest lucru nu ar fi fost posibil fara cateva interpretari reusite. Distributia este una care astazi ar fi de-a dreptul impresionanta si tot asa a fost si atunci, chiar daca multi dintre protagonisti erau foarte tineri si nu isi construisera inca renumele de azi. Matt Damon, Ben Affleck, Cole Hauser si Casey Affleck au toti prestatii bune. De stralucit, au stralucit insa cei doi mari actori, uriasi deja la data aparitiei filmului: Stellan Skarsgård si mai ales Robin Williams. Acesta din urma si-a aratat inca odata versatilitatea si profunzimea de care era capabil atunci cand dorea.

Este pacat ca in 1997 toata lumina reflectoarelor a fost furata cumva de L.A. Confidential si Titanic, filme excelente de altfel, dar Good Will Hunting este din aceeasi categorie si ar fi meritat mai multa atentie. Pe langa lectiile de viata, acest film a reusit sa faca sa para romantic un oras ca Boston. Este un film cu care multi oameni pot rezona, chiar daca nu sunt genii in matematica precum personajul principal. Este un clasic pe care nu trebuie sa il ratati. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!