marți, 26 iunie 2018

Avengers: Infinity War (2018)

Gen: Actiune, Aventura, Fantastic

Distributie: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson

Regizor: Anthony Russo [a mai regizat: Captain America: Civil War(2016), Captain America: The Winter Soldier(2014), You, Me and Dupree(2006), Welcome to Collinwood(2002), Pieces(1997)]

Buget: 321.000.000 $
Incasari: 2.032.000.000 $ (pana acum)

Nota Gealapa: 8.75
Metascore: 68/100

Razbunatorii si aliatii lor trebuie sa fie dispusi sa sacrifice totul pentru a-l invinge pe puternicul Thanos, inainte ca actiunile sale devastatoare sa distruga intreg universul.

Am avut foarte mari emotii si am fost foarte reticent cu privire la acest film. Pe hartie parea pe de-o parte senzational, dar pe de alta parte parea putin cam mult. Mi-a fost teama ca s-au adunat mult prea multe personaje si s-au intersectat prea multe povesti ca sa mai existe vreo coerenta si am crezut ca este probabil ca acest film sa fie caderea in abis a acestei francize. Din fericire, nici o temere
nu a fost confirmata si acest film m-a dat pe spate cum nu mi s-a mai intamplat demult. Tocmai de aceea am asteptat sa treaca o vreme din momentul in care l-am vazut si pana sa scriu despre el, ca sa pot sa fiu cat de cat obiectiv.

Cu toata obiectivitatea, va pot spune acum ca este de departe cel mai bun film din seria Avengers. E drept ca a primit ajutor si de la alte francize "vecine", dar nu imi pasa.Din punct de vedere tehnic este absolut impecabil, cu cinematografie excelenta si efecte vizuale impresionante, dar la acest lucru se astepta toata lumea. Adevarata surpriza placuta vine din fapul ca povestea este coerenta si cea mai consistenta din cate a oferit pana acum seria. Lectiile morale sunt mult mai profunde decat m-as fi asteptat si se ridica niste intrebari pertinente. Majoritatea covarsitoare a personajelor noi au adus plus-valoare si s-au integrat in peisaj ca si cum ar fi fost acolo dintotdeauna. Pana si personajul negativ este greu de detestat, pentru ca este umanizat foarte mult si are o motivare care te pune pe ganduri.

Distributia a adunat tot ce are universul Marvel mai bun de oferit, deci nu avea cum sa fie decat una de exceptie. Singura intrebare era daca toate aceste nume urias epot lucra bine impreuna, dar chimia dintre ei a fost foarte buna. Bineinteles ca un asemena film nu va genera premii Oscar pentru interpretare, dar am avut parte de multe prestatii mult mai profunde decat ce ma asteptam de la un film cu super-eroi. Exceptia ar fi Tom Holland, pe care Spider-Man nu il prinde prea bine.

Daca cineva va spune ca acest film este prost, nu il luati in seama pentru ca este probabil nebun. Sunt 31 de film Marvel care duc in cele din urma la Infinity War. Parte din scenariul fiecarui film dintre acestea are legatura cu acesta si explica bucati din el. Infinity War este un fel de finala a unui turneu de sah in care Thanos face in sfarsit prima sa miscare. Daca ati putea fi tentati la prima vedere sa spuneti ca filmul incepe brusc si nu are nici o intriga, aveti in vedere ca de fapt sunt cam 60 de ore de intriga pe care o regasiti in celelalte filme. Ar mai fi multe de spus si de elogiat la acest film, dar cel mai bine ar fi sa il vedeti, daca nu ati facut-o deja. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!