marți, 26 iunie 2018

Girl with a Pearl Earring (2003)

Gen: Drama

Distributie: Scarlett Johansson, Colin Firth, Tom Wilkinson, Judy Parfitt, Cillian Murphy

Regizor: Peter Webber [a mai regizat: Pickpockets(2018), Earth: One Amazing Day(2017), Ten Billion(2015), Emperor(2012), Hannibal Rising(2007)]

Incasari: 32.000.000 $

Filmul a obtinut 17 premii, printre care:
- Bronze Frog, Camerimage, 2003
- Golden Frog, Camerimage, 2003
- Best Cinematography, Central Ohio Film Critics Association, 2004
- Audience Award, Dinard British Film Festival, 2003
- Golden Hitchcock, Dinard British Film Festival, 2003

Nota Gealapa: 7.30
Metascore: 72/100

O taranca tanara care lucreaza ca menajera in casa pictorului Johannes Vermeer devine asistenta talentata a acestuia si modelul pentru una din cele ami celebre picturi ale sale.

Un film destul de clasic, dar cu un subiect interesant. M-am simtit cumva inselat, pentru ca tensiunea creste constant pana la final, cand astepti sa se intample ceva maret, dar acea ultima scena grandioasa nu vine niciodata. Nu stiu daca acest film respecta faptele istorice, dar daca nu o face nu are nici o scuza pentru irosirea acestui potential. Impresioneaza prin cinematografie, costume si scenariu. Te poarta lejer in epoca in care se desfasoara actiunea si reuseste sa fie interesant pana in ultima clipa.

Distributia este si ea una aleasa corespunzator, cu nume importante, carora li s-au alocat personajele potrivite. Am vazut interpretari foarte bune. Din punctul meu de vedere, singura care a zbarcit-o la capitolul interpretare a fost chiar protagonista, Scarlett Johansson, cu o prestatie mult prea dramatica, chiar si pentru epoca in acre se desfasoara actiunea, in contrast total cu tineretea ei de la momentul filmarilor.

In functie de cat de deschisa ai mintea, poti percepe acest film ca unul plictistor, despre un tablou, sau ca o fereastra intredeschisa catre lumea artei sau mai specific lumea unui artist din secolul XVII. Este un film simplu, asezat, care are un tip d eintegritate artistica intalnita din ce in ce mai rar. Mie unul mi-a placut, dar daca un tablou nu are nici un efect asupra voastra, atunci cel mai probabil nici acest film nu va avea. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!