miercuri, 20 iunie 2018

Enter the Void (2009)

Titlu original: Soudain le vide

Gen: Fantastic, Drama

Distributie: Nathaniel Brown, Paz de la Huerta, Cyril Roy, Olly Alexander, Masato Tanno

Regizor: Gaspar Noé [a mai regizat: Climax(2018), Love(2015), 7 Days in Havana(2012), 8(2008), Destricted(2006)]

Buget: 13.000.000€
Incasari: 1.000.000 $

Premii:
- Narcisse Award - Best Feature Film, Neuchȃtel International Fantastic Film Festival, 2010
- Best Cinematography, Sitges - Catalonian International Film Festival, 2009
- Special Prize of the Jury, Sitges - Catalonian International Film Festival, 2009

Nota Gealapa: 7.45
Metascore: 69/100

Un dealer de droguri francez aflat in Tokyo este tradat de prietenul lui cel mai bun si omorat intr-o afacere care a mers prost. Sufletul lui urmareste urmarile mortii sale si cauta sa se reincarneze.

De un singur lucru nu poate fi acuzat acest film si anume de lipsa de originalitate. Este un film psihedelic aproape, oarecum bizar, in stilul tipic al lui Gaspar Noé, un regizor care nu cred ca stie sa faca filme "normale". Este una din cele mai interesante abordari pe care le-am vazut si am urmarit interesat pana la final, chiar daca filmul dureaza mai mult de doua ore si jumatate. Cinematografia este arma cu care filmul incearca sa cucereasca publicul si reuseste in cea mai mare parte. Va avertizez si ca este un film destul de grafic.

Numele din distributie sunt absolut irelevante. Prestatiile actorilor sunt decente, dar cad in plan secundar. Felul in care s-a filmat si intreaga poveste pun accentul pe alte aspecte. Protagonistii au avut extrem de putin de facut, dar este de apreciat ca macar nu au stricat filmul. Cand se filmeaza in permanenta la persoana I, interpretarile par sa aiba de suferit, dar aici nu se intampla, pentru ca actorilor li s-a cerut sa joace in cea mai mare parte ca si cum s-ar fi filmat in mod obisnuit.

Sunt destule lucruri care sa va ofenseze daca ca blocati asupra lor, inclusiv cateva scene pornografice de-a dreptul. Cred ca orasul Tokyo, in care se desfasoara actiunea este de fapt o metafora si mai cred ca odata cu acest film Gaspar Noé a pus punct zvonurilor care il portretizau ca fiind misogin sau homofob. Este genul ala de film care te urmareste o vreme dupa ce l-ai vazut, dar ii lipseste putina sclipire ca sa fie memorabil. Il recomand totusi cu toata increderea celor care vor sa vada un film original si diferit. Trailer:



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!