marți, 19 iunie 2018

Brotherhood (2016)

Gen: Crima, Drama, Thriller

Distributie: Noel Clarke, Jason Maza, Steven Cree, Lashana Lynch, Olivia Chenery

Regizor: Noel Clarke [a mai regizat: The Anomaly(2014), 4.3.2.1.(2010), Adulthood(2008)]

Premii:
- National Film Award - Action (Noel Clarke), National Film Awards, UK 2017
- Best Supporting Actor (Arnold Oceng), National Film Awards, UK 2017
- Achievement in Film Production, Screen nation Awards, 2017

Nota Gealapa: 6.35

Mai intai a fost Kidulthood, apoi Adulthood, iar acum urmeaza cel mai recent proiect al lui Noel Clarke: Brotherhood. Sam infrunta noua lume si realizeaza ca aceasta vine la pachet cu o serie de probleme noi si provocari carora nu le poate face fata fara ajutorul unor prieteni vechi.

Si aceasta mini-franciza respecta reteta clasica si isi pierde cu fiecare sequel din valoare. Acest al treilea film a pierdut mult din prospetimea si naturaletea predecesorilor sai. A devenit un film de duzina, care nu propune mai nimic nou, dar reuseste sa ramana suficient de interesant si palpitant incat sa fie agreabil. Macar pe alocuri apar sporadic elementele cu care au impresionat primele doua filme ale seriei. Distanta mare, de opt ani, de la precedentul film se simte din plin.

Distributia pastreaz acateva personaje cheie, care dau savoare filmului si acum, dar au si disparut fara explicatie altele esentiale. Dintre personajele noi, doar cel al Oliviei Chenery este cat de cat interesant. restul sunt destul de nesmnificative.  Nu mi-a placut ca interpretarile nu au mai fost atat de brutale si naturale cum ma obisuisera primele filme ale seriei. Poate daca nu aveam termen de comparatie prestatiile de acum ale actorilor mi s-ar fi parut chiar bune.

Mi se pare ca povestea este putin cam superficiala si forteaza unele lucruri sfidand logica, doar ca sa justifice unele actiuni. Majoritatea personajelor noi sunt dezvoltate absolut superficial, air asta pe mine cel putin, m-a zgariat pe creier. Imi e greu sa inteleg un conflict, daca acesta nu are nici o istorie in spate. Chiar daca filmul ofera cateva lovituri emotionale, nu mai este la fel de coplesitor. Ciar daca firul narativ ale lipsuri si chiar daca nu este vreo capodopera, cred ca acest film merita vazut pentru a termina calatoria inceputa cu Kidulthood. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!