luni, 18 iunie 2018

A Walk to Remember (2002)

Gen: Romantic, Drama

Distributie: Mandy Moore, Shane West, Peter Coyote, Daryl Hannah, Lauren German

Regizor: Adam Shankman [a mai regizat: Happy Valley(2012), Rock of Ages(2012), Bedtime Stories(2008), Hairspray (2007), Cheaper by the Dozen 2(2005)]

Buget: 11.000.000 $
Incasari: 48.000.000 $

Premii:
- Artistic Director's Award, Giffoni Film Festival, 2002
- Breakthrough Female Performance (Mandy Moore), MTV Movie + TV Awards, 2002
- Film - Choice Breakout Performance, Actress (Mandy Moore), Teen Choice Awards, 2002
- Film - Choice Chemistry (Mandy Moore, Shane West), Teen Choice Awards, 2002

Nota Gealapa: 8
Metascore: 35/100

Povestea a doi adolescenti din Carolina de Nord, Landon Carter si Jamie Sullivan, pe care soarta ii aduce impreuna dupa ce Landon comite o greseala si este obligat sa presteze munca in folosul comunitatii.

Filmul ne prezinta o poveste simpla, deloc originala, impanzita de clisee, cu putin Dumnezeu pe acolo, asa ca ingredientele nu sunt cele ale unui succes rasunator. Cu toate astea exista un magnetism ciuat care face acest film extrem de atragator. Se dovedeste a fi o productie mai mult decat agreabila despre suferinta, iubire, transformare si acceptare. Asa liniar si previzibil cum este, filmul reuseste sa transmita foarte multa emotie, iar mesajele lui pozitive razbat de cealalta parte a ecranului.

Distributia nu este una de prima mana. Sunt cativa actori cunoscuti, dar filmul ar fi avut mult de castigat de prezenta unir nume cu adevarat mari. Astfel, acest scenariu destul de simplut a incaput pe mana unor actori destul de limitati si prestatiile acestora au fost decente si atat. Mandy Moore a reusit sa se ridice cumva deasupra celorlalti si a oferit o interpretare foarte sensibila. A reusit sa transmita putere, frumusete naturala, tinerete, feminitate si vulnerabilitate.

Personajul lui Mandy Moore este cheia acestui film si poate este din cauza unei crize de varsta mijlocie, dar a reusit sa ma atinga. Am fost manipulat astfel incat inocenta ei sa ma impresioneze. Cred ca arma pricipala a filmului este simplitatea si faptul ca nu pretinde a fi ceva ce nu este. Ca un ultim indiciu, daca sunteti un romantic incurabil va va fi mult mai usor sa il indragiti. Trailer:


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

NetFlash.ro la indemana ta!